Keane brengt nieuwe EP exclusief op vinyl uit

12-09-2012 @ 21:49

Op 17 september brengt Keane haar nieuwe EP exclusief uit op vinyl. De band, bekend van hits als ‘Silenced By The Night’, ‘Is It Any Wonder’, ‘This Is The Last Time’ en ‘Crystal Ball’, is hiermee de nieuwste aanwinst in de reeks Upstairs At United op 453 Records.
Voorgangers van Keane in deze reeks zijn Brendan Benson (The Raconteurs), North Missisippi Allstars, Cory Chisel en Jeff The Brotherhood.
453 Records is het label van de United Record Pressing in Nashville en is vernoemd naar het adresnummer van de befaamde vinylperserij. Onlangs is 453 Records begonnen met een uniek project: ‘Upstairs At United’, waarbij vooraanstaande artiesten worden uitgenodigd om bovenin de United perserij live sessies te spelen, die direct analoog worden opgenomen en worden geperst op 45-toeren vinyl.
De perserij in Nashville is al sinds 1949 actief en bezit een boven de perserij gelegen appartement waarin destijds artiesten werden gevestigd die tijdens de rassensegregatie vanwege hun huidskleur niet werden toegelaten in de plaatselijke hotels. In dit appartement bevindt zich ook een Record Release Room waar onder andere albumpresentaties gegeven werden. Zo werden hier feestjes gegeven voor o.a. The Supremes, Smokey Robinson, The Cowsills en Wayne Newton. Het interieur van deze ruimte, bijgenaamd de Motown Suite is sinds de jaren ’60 niet meer gewijzigd en heeft dan ook een onmiskenbare invloed op de sessies die hier nu voor de Upstairs At United reeks worden opgenomen.
Alle releases worden gepresenteerd in een fraaie Kraft-achtige hoes die de authentieke analoge aanpak van het project benadrukt, inclusief bijzondere foto’s van de opnamesessies!

Tracklisting Keane – Upstairs At United Vol. 5
Side A: 1. It’s Not True 2. Sea Fog
Side B: 1. Silenced By The Night 2. Fly To Me

distributie Blx: Bertus

Optredens:
16 oktober 2012 Amsterdam, Heineken Music Hall
16 november 2012 Luxemburg, Deichhal Ettelbruck
17 november 2012 Brussel, Cirque Royale

http://www.keanemusic.com/

https://twitter.com/keaneofficial