The Epstein tekent bij [PIAS]

06-10-2012 @ 12:09

Oxfordse alt-indie-folk band The Epstein heeft een contract getekend bij [PIAS] voor de Benelux. Het volledige album dat de groep uitbrengt is getiteld ‘Murmurations’ en komt begin 2013 uit. De eerste single ‘I Held You Once’ is al digitaal en via Spotify beschikbaar.

The Epstein zag het levenslicht in 2006 toen singer/songwriter Olly Wills deelnam aan ‘Open Mic’ avonden samen met gitarist Jon Berry. Ze namen samen het album 'The Last of The Charanguistas' op dat door Rolling Stone Magazine werd gekozen als ‘Editors Choice’ wat ze een plekje op het Glastonbury festival garandeerde. Inmiddels is The Epstein uitgebreid met toetsenist en producer Sebastian Reynolds, bassist Humphrey Astley en drummer Tommy Longfellow. Dit heeft het geluid van de band dusdanig veranderd naar een vol Morricone-achtige vibe. In 2011 trad de band al op in the UK, België, Frankrijk, Holland, Duitsland en Ierland evenals het voorjaar van 2012. 

Murmurations’ is opgenomen in ruim 14 maanden in Londen en Bremen. Het is een afwijking op het ruwe live geluid van hun vorige release en legt de band op hun meest majestueuze wijze vast.

De heren uit Engeland komen in november naar Nederland. Op 17 november staan ze in de Vera, Groningen, op 18 november spelen ze in de Roepaen, Ottersum (middagconcert! ) en 20 november staan ze in Paradiso, Amsterdam.

downloadlink single

http://www.theepstein.com/

http://www.facebook.com/pages/The-Epstein/

https://twitter.com/The_Epstein