Single Frank van Etten: Vader en zoon

22-10-2012 @ 17:02

Frank van Ettens vorige single ‘Kijk naar de zon’ is nog maar nauwelijk uit de single Top 100 of Frank komt alweer met een nieuwe single ‘Vader & Zoon’. Het ontroerende liedje is een ode aan zijn zoon, die hij een paar jaar geleden bijna verloor tijdens een ongeluk in huis.

Bekijk hier de videoclip van ‘Vader & Zoon

Al op 12-jarige leeftijd begon de nu 30-jarige Frank met zingen en nam deel aan verschillende zang- en talentenshows, waar hij vaak eerste werd. Frank nam zang- en danslessen en kwam door zijn vader tijdens één van zijn optredens in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink, die eerder songs schreven voor oa André Hazes en Corry Konings. Met dit duo nam Frank zijn eerste nummers op en sleepte meteen zijn eerste contract binnen. Tien jaar geleden verscheen zijn debuutalbum ‘De weg naar geluk’, die meer dan 20 duizend keer over de toonbank ging. Er volgden in de loop der jaren nog vier albums en Frank zong duetten met artiesten als Sugar Lee Hooper, Jacques Herb en R&B-zanger Brace.

De laatste jaren kende Frank veel tegenslag. Hij kampte met stemproblemen, kreeg de Mexicaanse griep en twee jaar geleden brandde zijn woonwagen af waar hij met zijn vrouw Irma en zoontjes Jamy en Mike woonde. Als klap op de vuurpijl werd zijn jongste zoon op 3-jaruge leeftijd geëlektrocuteerd en balanceerde hij enige tijd op het randje van leven en dood. Dit laatste voorval heeft nog altijd diepe littekens achtergelaten bij het gezin van Etten. Frank verwerkte deze traumatische ervaring in het ontroerende liedje: Vader & Zoon.

Samen met producer Edwin van Hoevelaak (Nick&Simon/Jeroen van der Boom/Wolter Kroes) en zijn muzieklabel, werkt Frank nu aan zijn zesde album. De eerste single ‘Geef mij vannacht’ werd een dikke hit en stond wekenlang in de Top 20 van de Single Top 100 en de Top 5 van de Nederlandstalige hitlijsten. In augustus verscheen de tweede single ‘Kijk naar de zon stond ook wekenlang in de Top 5 van Nederlandstalige hitlijsten.

http://www.frankvanetten.nl/