NL: Nieuwe single Christiaan Hof voorloper tweede album

11-11-2012 @ 19:21

Christiaan Hof werkt gewoon 's nachts bij de post. Maar zingen doet hij voor zijn plezier en in het Nederlands en het liefst een beetje up-tempo. Hij doet dat met ontzettend veel passie en toewijding. Wat Chris vooral wil is mensen een positief gevoel geven.

Op vrijdag 26 oktober is de nieuwe single van Christiaan Hof "Kom maar bij me" uitgekomen. Het is een voorproefje van zijn tweede album, simpelweg getiteld 'Christiaan Hof', dat vanaf 23 november verkrijgbaar is. Het album is geproduceerd door Gordon Groothedde, bekend van zijn samenwerking met o.a. Nick & Simon, Xander de Buisonjé en 3JS.

De afgelopen maanden heeft Christiaan hard aan het album gewerkt. Om zich overdag helemaal te kunnen richten op zijn muziek, werkt hij daarom in nachtdiensten als postsorteerder.
Zijn tweede album bevat positieve liedjes vol levensvreugde én stemmige ballades over verlies en eenzaamheid. Christiaan schittert op dit album met zijn heldere stem en verhalende teksten. Op het album wordt ook meegewerkt door Alain Clark, bij wie Christiaan lange tijd achtergrondvocalen zong. Alain zingt mee op het nummer 'Geef nooit op'.

Onlangs was Christiaan nog te zien in het populaire tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarin Giel Beelen de meest getalenteerde liedjesschrijvers uit eigen land een podium gaf. Christiaan maakte in dit programma veel indruk met het prachtige liefdesliedje 'Zo mooi'.

Na jarenlang actief te zijn geweest als liedjesschrijver en producer besluit Christiaan in 2010 om ook op de voorgrond te treden als zanger met zijn debuutalbum 'Ze vangt me'. Het album wordt lovend ontvangen en single 'Dit lichaam luistert niet' maakt veel indruk.

Christiaan is ook actief met zijn Youtube-rubriek Chris' Classix. In deze filmpjes gaat hij op zoek naar persoonlijke verhalen van muziekfans bij Nederlandstalige klassiekers van o.a. Guus Meeuwis, Jan Smit, Acda & de Munnik, Nick & Simon, en de meest recente van 29 oktober 2012 Jeroen van der Boom. Hij brengt vervolgens op geheel eigen wijze een ode aan deze liedjes, geïnspireerd door deze verhalen. Want dat is wat hij wil doen met zijn muziek: verhalen vertellen.

http://www.facebook.com/christiaanhof
http://www.christiaanhof.nl/
https://twitter.com/christiaanhof

downloadlink single "Kom maar bij me"