Lukas Batteau presenteert nieuwe single bij Nachtegiel op 3FM

28-11-2012 @ 22:37

In december komt singer songwriter Lukas Batteau met zijn nieuwe single ‘The Substance Of Things’. De single is afkomstig van de onlangs uitgebrachte EP ‘Lukas Batteau’. ‘The Substance Of Things’ gaat in première bij Nachtegiel op 3FM op 30 november.

Het Belgische Demofarm schrijft over ‘The Substance Of Things’: “Het is een prachtig nummer waarin Batteau helemaal tot zijn recht komt en zijn prachtige stem helemaal tevoorschijn komt en de gitaar ook een belangrijke rol speelt. Smijt daarbij nog die geweldige drums die nadien opkomen en je krijgt hier een mengeling van een singer-songwriter met een funky toets.”

Lukas (1979), de half-Amerikaanse singer-songwriter uit Utrecht, die vooral bekendheid verwierf met zijn EP All Dressed Up And Nowhere To Go, raakte op zijn 15e geïnspireerd door bands als U2, Pearl Jam en Radiohead en kon het niet laten ook zelf de gitaar op te pakken. Zijn kracht: prachtige melodische luisterliedjes, op basis van akoestisch gitaarspel. Luister naar zijn nummers en je hoort Damien Rice, Scott Matthews en ja, zelfs een beetje Eddie Vedder.

In de eerste maanden van 2013 zal Lukas werken aan een nieuwe EP die de release van eerder dit jaar zal opvolgen. Naar verwachting komt de nieuwe EP in april 2013 uit. In 2012 is Lukas nog één keer live op het podium te zien op zondag 9 december in Mezz Cafe in Breda. De aanvang is 16.30 uur en de toegang is gratis.

www.lukasbatteau.com

https://twitter.com/lukasbatteau