Nieuw album Josh Groban

30-01-2013 @ 19:14

De man die al meer dan een decennium een wereldwijde superster is, Josh Groban, komt op 1 maart met een zesde album, getiteld All That Echoes. De eerste single is Brave Met deze single spreidt Groban een diepe, persoonlijke stijl van songwriting tentoon, die ook terug te horen is in de andere nummers die hij zelf geschreven heeft. In totaal zijn er zeven nummers op het nieuwe album van zijn hand en covert hij onder meer op sublieme manier Falling Slowly uit de film en Broadwaymusical Once, Stevie Wonder’s I Believe, zingt hij een duet met de Italiaanse ster Laura Pausini en speelt Grammy award winnaar Arturo Sandoval een nummer mee op trompet.

Dankzij de samenwerking met producer Rob Cavallo (Green Day, Fleetwood Mac), was Groban in staat om zichzelf tot het uiterste te drijven om de geest van zijn befaamde concerten en liefdevolle fans, de Grobanites, te vangen in nieuwe muziek. “The album was really sparked by an energy I had on the road,” aldus Groban. Rob Cavallo is vol lof over Groban: “Josh is a consummate musician. He is a true talent, an unbelievable singer, and a friend who has totally inspired me. We both took risks we wouldn’t have taken without one another, and, as a result, the music flies higher than I ever thought possible. I love this album and am extremely proud of it. It’s a sonic adventure that reaches deep into the soul and I can’t wait to share it with the world.

Ook de samenwerking met een all-star band kwam daarbij de muziek ten goede: drummers Matt Chamberlain en Abe Laboriel Jr. (Paul McCartney), bassist Chris Chaney (Jane’s Addiction), gitarist Tim Pierce (Madonna, Dave Matthews) en Jamie Muhoberac (Rolling Stones, Fleetwood Mac, Seal) vormen de band die het talent van Josh naar een hoger niveau heeft getild.

Sinds zijn debuutalbum Josh Groban uit 2001 blijft de populariteit van de uit Los Angeles afkomstige zanger/muzikant/schrijver maar groeien. Zijn enorme vokale bereik bracht hem groots succes en zorgde ervoor dat hij wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht. Hij heeft met grote internationale sterren als Celine Dion, Elton John en Stevie Wonder op het podium gestaan en is te gast geweest in iedere denkbare Tv-show in de VS. Ook speelde hij gastrollen in de hitseries Glee en Ally McBeal en werd hij genomineerd voor vele awards, waaronder twee Grammy’s. In Nederland scoorde Groban een airplayhit met You Raise Me Up, een nummer dat in 2009 door Popstars-winnaar Wesley gecoverd werd en toen zelfs een #1 positie behaalde in de Nederland.

Bekijk hier een terugblik op zijn indrukwekkende carrière.

JOSH GROBAN

Albumtitel: All That Echoes

Release: 1 maart 2013

Voor meer informatie

www.joshgroban.com,

http://www.facebook.com/JoshGroban,

https://twitter.com/joshgroban