Najaarsrelease van JOSH GROBAN

15-10-2010 @ 17:29

Op 12 november zal het langverwachte album Illuminations van singer/songwriter Josh Groban verschijnen. Zijn enorme vocale bereik bracht hem groots succes en zorgde ervoor dat hij wereldwijd meer dan 125 miljoen albums verkocht. In Nederland gingen de voorlopers van Illuminations ook al 130.000 keer over de toonbank. De eerste single van het door Rick Rubin geproduceerde nieuwe album heet Hidden Away.
 
Illuminations is alweer het vijfde studioalbum van de Amerikaanse zanger. De alom geprezen producer Rick Rubin (ondermeer bekend van zijn werk met Metallica, Red Hot Chili Peppers en Johnny Cash) zegt over de samenwerking: “Josh is a one-of-a-kind artist and he works in a genre I have never worked in before. So there was a great excitement discovering our ‘way in’ to get to his essence and make a fine art album unlike any he has made before.” Het resultaat is een veelzijdig album waarin pop en klassiek op een bijzondere manier samensmelten. Groban schreef mee aan elf van de dertien nummers en het is dan ook een zeer persoonlijk album geworden. “These are my stories. For every one of these songs, someone’s going to know it’s about them”, aldus Groban.
 
Sinds zijn debuutalbum Josh Groban uit 2001 blijft de populariteit van de uit Los Angeles afkomstige zanger/muzikant/schrijver maar groeien. Hij heeft met grote internationale sterren als Celine Dion, Elton John en Stevie Wonder op het podium gestaan en is te gast geweest in iedere denkbare TV show in de VS. Ook speelde hij gastrollen in de hitseries Glee en Ally McBeal en werd genomineerd voor vele awards, waaronder twee Grammy’s. In Nederland scoorde Groban een airplayhit met You Raise Me Up, een nummer dat onlangs door Popstars-winnaar Wesley gecoverd werd en toen zelfs een #1 positie behaalde in de Nederlandse single top 100.

JOSH GROBAN
Titel: Illuminations
Release: 12 november 2010
warner music

www.joshgroban.com