Introducing: Komatsu

27-02-2013 @ 22:51

Men neme de bruutheid en kracht van Repomen, het eigenwijze en meeslepende van The Goods en de vastberadenheid en het robuuste van SQY. Rij hier met een bulldozer overheen, pers het samen, hak het in stukken en probeer het ten slotte zonder al te veel zorg aan elkaar te lassen. Een likje verf hier en daar en aanschouw de geboorte van een nieuwe machine: Komatsu.

In 2010 doet Komatsu enkele optredens in Noord-Brabant en België en deze worden door de pers zeer positief ontvangen. Enkele van haar optredens belandden zelfs in de jaarlijstjes van Nederlandse journalisten en/of recensenten als ‘beste concert van 2010’.

In 2011 start de band in de Pop Ei studio te Eindhoven met de eerste opnames. Ondertussen verzorgt Komatsu de support voor Lonely Kamel (NOO), Karma to Burn (USA) en speelt het in mei 2011 tijdens de officiële afterparty van Queens Of The Stone Age (USA) in de Effenaar te Eindhoven.

Op Manu Armata blijkt Komatsu een ruwe diamant te zijn. Eentje die je niet moet slijpen, maar lekker ruw moet laten schitteren.” Whiteroomreviews

22 Februari is het album van Komatsu uitgebracht, getiteld: MANU ARMATA. Het album is uitgebracht door Suburban. De band staat te popelen om iedereen te overtuigen van de kracht van dit album. 24 februari jl. was de album release party in Altstadt - Eindhoven. De komende periode wordt er mee opgetreden om de release van het album verder te ondersteunen.

De band bestaat uit:

Mo Truijens: zang, gitaar
Stephan Quint: gitaar + backing vocals
Martijn Mansvelders: basgitaar + backing vocals
Miriam Bekkers: drums

Live:
01-03-2013: Buze - Steenwijk (NL)
16-03-2013: Muziekcafe Helmond - Helmond (NL)
22-03-2013; Home of Metal Front - Coevorden (NL)
23-03-2013: De Peppel - Zeist (NL)
06-04-2013: the Rambler - Eindhoven (NL)

voor meer informatie check de website: http://www.komatsurock.com/

http://www.facebook.com/pages/Komatsu/

https://twitter.com/komatsurock