Introducing: GOOM

07-04-2015 @ 19:41

GOOM is een powertrio met leden van de bands ZEUS en Astrosoniq. GOOM zet een geluid neer waar je tegenaan kunt leunen. Met hun loodzware gitaarwerk, stuwende baslijnen, beukende drums en rauwe zang klinkt de band heavy en overrompelend. Maar wie verder luistert, ontdekt dat de nummers allerlei subtiliteiten en gelaagdheid bevatten, zonder afbreuk te doen aan toegankelijkheid en groove: Alice in Chains meets Black Sabbath with a touch of King's X.

Tijdens de time-out van hun band ZEUS besloten Roy Jansen en Paul Jansen (geen familie) een lang gekoesterde wens uit te laten komen: spelen in een powertrio. Over de perfecte derde man hoefden ze niet lang na te denken. Beide muzikanten waren al langer gecharmeerd van de zang- en baskwaliteiten van Erik de Vocht, die ze tijdens zijn tijd bij Astrosoniq goed hadden leren kennen. Na wat gezamenlijke uurtjes in de repetitieruimte was GOOM een feit.

Een album uitbrngen is een volgende stap. Dat debuutalbum is vanaf 16 april online beschikbaar zijn. Als hard-copy CD en zwart vinyl (inclusief CD-disc) is het album verkrijgbaar via www.RVPrecords.com en muziekwinkels in de Benelux.

Het nieuwe album wordt op 16 april door de band zelf gepresenteerd tijdens hun show samen met Karma To Burn in de Groene Engel te Oss.

Meer informatie over deze show: https://www.facebook.com/events.

https://www.facebook.com/goommusic