Nieuwe single en debuutalbum van The Babysitters Circus

07-03-2013 @ 21:51

Na het succes van de hit ‘Everything’s Gonna Be Alright’ is er nu de nieuwe single ‘Mondays’ van The Babysitters Circus!

Met de single ‘Everything’s Gonna Be Alright’ scoorde The Babysitters Circus uit Nieuw-Zeeland een enorme hit. Niet alleen in eigen land, maar ook in Nederland. Het nummer stond hoog in de Nederlandse hitlijsten. Ook de bijbehorende videoclip werd met haar flashmob een grote online hit.

Op 29 maart verschijnt het debuutalbum van The Babysitters Circus met de titel Everything’s Gonna Be Alright. Een week later start de band aan een uitgebreide Nederlandse clubtour.

The Babysitters Circus is een vier-koppige electronica/bass en hiphop/funk/groove freakshow. De band is ontstaan toen het kwartet samen aan het babysitten was voor een vriend. Het werd snel duidelijk dat wat begon als een creatieve uitlaatklep voor de vier bandleden, simpelweg te goed was om niet te delen met een groter publiek. De debuutsingle ‘Everything’s Gonna Be Alright werd meteen opgepakt door het grootste radiostation in thuisland Nieuw Zeeland, waardoor het uitgroeide tot een regelrechte cross-over hit die hoge ogen in de charts gooide. De band mag dan relatief nieuw zijn, de bandleden zijn dat zeker niet. Jason Kerrison, Jamie Greenslade, Tim Skedden en Selwyn Leaf zijn al geruime tijd bekende namen in de muziekscene van Nieuw-Zeeland.

Het eerste bezoek van de kiwi’s aan Nederland in juni 2012 was zeer succesvol met uitverkochte clubshows en live optredens bij o.a. Giel Beelen/3FM, Qmusic, Radio 2 en Shownieuws. In april 2013 is de band terug op Nederlandse bodem voor een nieuwe clubtour

06.04 // Fenix, Sittard
07.04 // Simplon, Groningen
08.04 // 013, Tilburg
09.04 // Paradiso, Amsterdam
11.04 // Luxor Live, Arnhem
12.04 // Paard van Troje, Den Haag
13.04 // Metropool, Hengelo

Luister ‘Mondays via YouTube

downloadlink single 'Mondays'

http://www.thebabysitterscircus.co.nz/

http://www.facebook.com/TheBabysittersCircus