30 Maart debuut van King Of The World

22-03-2013 @ 19:03

Op 30 maart a.s. verschijnt “Can’t Go Home”, het debuutalbum van King Of The World, de nieuwe band rond voormalig Cuby & The Blizzards gitarist Erwin Java. Drummer Fokke de Jong (Normaal), zanger/bassist Ruud Weber (o.a. Snowy White) en keyboardtalent Govert van der Kolm (o.a. Ruf Blues Caravan, Dede Priest) completeren de band.

King of the World refereert aan een songtitel van John Lee Hooker en verwijst ook naar de “big three” t.w. BB King, Albert King en Freddie King. En wie kent dat niet… wakker worden en het gevoel hebben dat je de hele wereld aankunt.

In 2012 werden al zo’n 20 optredens gedaan waaronder op Oerol, TT- en Highlands Festival. In november nam de band hun debuutalbum “Can’t Go Home” op in een boerderij op de grens tussen Groningen, Friesland en Drenthe. Ondanks een storing op het electriciteitsnet en met behulp van een aggregaat is men er, in samenwerking met geluidstechnicus Eric Spanjers, in geslaagd in 4 dagen tijd 13 stukken op te nemen.

De band laat diverse stijlen de revue passeren: van slowblues, New Orleans-style, shuffleblues tot en met wat je popblues zou kunnen noemen.

Op 30 maart zal het eerste exemplaar van “Can't Go Home “ door Johan Derksen aan de band worden uitgereikt bij een Tros Muziekcafe (Radio 2) optreden.

Voor de optredens in de Boerderij, Bosuil, Hedon en Zaal Hingstman geldt dat elke 25e betalende bezoeker een gratis CD aan de kassa krijgt.

Shows:

29 mrt Zoetermeer – Boerderij

30 mrt Radio 2 – Tros Muziekcafe

31 mrt Weert - Bosuil

05 apr Zwolle - Hedon

06 apr Zeyen – Zaal Hingstman

14 apr Amen - De Amer

26 apr Enschede - Atak

27 apr Groningen - R&B Night (Oosterpoort)

17 mei Amstelveen – P60

19 mei Raalte – Ribs & Blues Festival

31 mei Drachten – Iduna

Meer info: www.kingoftheworld.eu