Album lancering King Of The World

13-03-2014 @ 09:56

27 Maart a.s. is de release van het tweede album van de Nederlandse blues-, rhythm & rootsband King of the World. Het album met de titel "KOTW" wordt 27 maart gepresenteerd in de North Sea Jazzclub in Amsterdam.

King of the World is opgericht in 2012 en bestaat uit : Erwin Java (gitaar), Fokke de Jong (drums/bvox), Ruud Weber (basgitaar/leadvox) en Govert van der Kolm (Hammond/bvox). De band kreeg voor hun debuutalbum “Can’t Go Home” louter positieve kritieken van de (inter)nationale muziekpers. De CD haalde de albumlijst en de mannen traden op voor nationale radio en TV.

Op "KOTW" (distributie: Bertus) laat de groep horen dat het door het vele optreden nog verder is gegroeid en aan diepgang heeft gewonnen. Evenals het debuutalbum herbergt deze opvolger de synthese van diverse blues-stijlen die zo kenmerkend is geworden voor King of the World.

Begin februari was King Of The World bij “Pauw & Witteman” te zien. Tijdens de CD-presentatie filmt RTL7 voor het nieuwe TV-programma “Derksen On The Road”.

Meer informatie over de band: www.kingoftheworld.eu