Introducing: Toby Love

04-04-2013 @ 23:15

Red Bullet bestaat deze week 45 jaar en men vond het tijd om een nieuwe ster te introduceren: Toby Love ! Een ster in Latijns Amerikaanse landen. Hij staat op dit moment met het nummer "Todo Mi Amor Eres Tu (I Just Can't Stop Loving You)" op nummer 1 in de U.S.A. Latin Chart!!

Zelf is hij woonachtig in New York - South Bronx, zijn muziek is een mix van hiphop, r&b en de traditionele Dominicaanse bachata. Zijn vader komt uit Puerto Rico en dus is Toby deze muziek met de paplepel ingegoten w.o. de muziek van Juan Luis Guerra, maar ook de muziek van Michael Jackson en R.Kelly. Op zijn 16e mocht hij het voorprogramma verzorgen van de populaire band Aventura. De kennismaking zorgde er voor dat hij daarna 6 jaar deel uitmaakte van deze band. Vanaf 2006 start Toby zijn eigen carriere met de release van zijn debuutalbum "Toby Love". Zijn eerste hit is 'Tengo un  amor' . Dit nummer staat ruim 2 maanden op #1 in de Billboard Latin chart en bezorgt hem de status van één van de belangrijkste artiesten in het Bachata-genre. Verschillende Billboard Music Award nominaties volgen en hij wint er direct twee in het Latin-genre.

In 2007 volgt het album 'Toby Love reloaded', in 2008 'Love is back' en 2011 'La voz de la juventud'. Een uitgebreide tour door Europa, Centraal en Zuid-Amerika volgt. 2012 gebruikt Tony voor het schrijven van nieuw materiaal en ook een nieuw label contract nl. met Top Stop Music. Deze deal betekent veel voor hem: . “Signing with Top Stop Music for me is a dream come true and I feel that becoming a part of this family is going to be something out of this world, specially having the opportunity of working with someone in the industry whom I have admired for so long, Sergio George. I am extremely happy!”  aldus Toby.

De release van zijn nieuwe album 'Amor Total' zal in mei plaatsvinden en dat is dus de eerste release op het label Top Stop Music. het album wordt voorafgegaan door de single “Todo Mi Amor Eres Tu” (I Just Can't Stop Loving You)" het origineel van Michael Jackson en bewerkt door de legendarische Ruben Blades. Het nummer is geproduceerd door Sergio George.

https://twitter.com/TheRealTobyLove

http://www.facebook.com/tobyloveofficial

(top stop music/red bullet)