Legendarische band Black Sabbath naar Amsterdam

09-04-2013 @ 08:16

Over de hele wereld wordt reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe album '13' van Black Sabbath daarnaast heeft de metalband een nieuwe tournee aangekondigd. Deze tour start op 20 november in Helsinki en doet de band op donderdag 28 november de Amsterdamse Ziggo Dome aan. 

'13' is het eerste studioalbum van Black Sabbath sinds Never Say Die uit 1978. het album is geproduceerd door meervoudig Grammy winnaar Rick Rubin en op het album is de originele line-up van de band te horen, bestaande uit Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler. Tijdens de opnames werd Black Sabbath bijgestaan door drummer Brad Wilk (Rage Against The Machine). '13' is in Nederland uit vanaf 7 juni en kan nu al per voorinschrijving besteld worden via www.blacksabbath.com.

In 1970 gaf het revolutionaire en invloedrijke Black Sabbath hun eerste concert in de legendarische Whisky A Go-Go club. Inmiddels zijn we ruim 40 jaar verder, ruim 70 miljoen verkochte albums, een Grammy en de opname in de Rock and Roll Hall of Fame. De motivatie voor laatstgenoemde wapenfeit: "Het succes van de eerste twee albums, 'Black Sabbath' en 'Paranoid' bracht een verandering teweeg in de rockwereld. Black Sabbath gooide de muziekscene overhoop en het begrip 'heavy metal' werd in de woordenboeken van fans bijgeschreven als die compacte, bulderende tak van de rockmuziek waarin Black Sabbath heer en meester is." Op 28 november 2013 zal Black Sabbath heer en meester zijn in de Amsterdamse Ziggo Dome.

BLACK SABBATH

Donderdag 28 november 2013
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree: € 59,- en € 64,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.blacksabbath.com/