AC/DC op 5 mei naar Gelredome

12-12-2014 @ 18:41

Op 5 mei 2015 komt het legendarische AC/DC voor een concert naar de GelreDome in Arnhem. Deze aankondiging volgt nadat twee weken geleden het langverwachte nieuwe album van de band verscheen, getiteld 'Rock or Bust'. 

Ruim 200 miljoen albums heeft AC/DC inmiddels verkocht. Het album 'Back in Black' (1980) alleen al ging meer dan 50 miljoen keer over de toonbank en behoort hiermee tot de Top 5 van best verkochte albums ooit, wereldwijd. In VH1's '100 Greatest Artists of Hard Rock' staat AC/DC genoteerd op de vierde plaats en niemand minder dan producer Rick Rubin beschrijft de band als "The greatest rock and roll band of all time". Het is dan ook niet meer dan terecht dat AC/DC in 2003 een plekje heeft gekregen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In 2009 speelde AC/DC voor het laatst in Nederland, tijdens de 'Black On Ice World Tour', op 13 maart in Ahoy en drie maanden later in de Amsterdam ArenA. De band kan niet wachten om weer te gaan touren. Sterker nog, de komende tour wordt zelfs afgetrapt in Arnhem. Met het nieuwe album, staat de band weer volop in de spotlights en scoort behalve in Nederland (#4), Nieuw Zeeland (#2), Engeland (#3), de VS (#3) bijna overal een #1 album (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Zweden, Finland, Denemarken, en uiteraard Australië. Met de bijbehorende singles 'Play Ball' en 'Rock or Bust' onder de arm zal het publiek in Nederland als eerste ervaren hoe deze live klinken. Maar uiteraard zullen klassiekers als 'Whole Lotta Rosie', 'Highway to Hell' en 'Thunderstuck' ook niet ontbreken.

AC/DC

Dinsdag 5 mei 2015, GelreDome Arnhem

Aanvang: 19.30 uur, Entree: vanaf € 74

http://www.acdc.com/us/home

https://www.facebook.com/acdc