AC/DC 30 jaar na de dood van frontman Bon Scott, alive & kickin'

19-04-2010 @ 14:27

30 jaar na de dood van voormalig frontman Bon Scott is AC/DC nog steeds springlevend. De band heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen albums verkocht en is anno 2010 nog steeds één van de best verkopende bands. Het album Back in Black is met 45 miljoen exemplaren het op 1 na meest verkochte album wereldwijd, na Michael Jackson’s Thriller.

Een half jaar voor Bon Scott overleed aan een alcoholvergiftiging werd het album ‘Highway To Hell’ uitgebracht, waarvan de titeltrack wereldwijd een enorme hit werd. Dat dit nummer nog altijd een van de favorieten is onder AC/DC fans blijkt wel uit een live opname uit december 2009, waarin te zien is dat ruim 80.000 uitzinnige fans het River Plate Stadion in Buenos Aires op zijn grondvesten doen schudden. Deze video wordt samen met een aantal andere spectaculaire live opnames uitgebracht op een DVD die verkrijgbaar is als onderdeel van de 16 april uit te komen soundtrack van de film Iron Man2.

15 klassieke AC/DC tracks vormen de soundtrack van de film Iron Man 2, die vanaf 29 april in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Ongeveer de helft van de tracks zijn geschreven in de vroege jaren van de Australische band, met Bon Scott als zanger. Bij de overige nummers is de zang voor rekening genomen van de huidige frontman, Brian Johnson.

Voor de echte liefhebber zal er ook een speciale Collectors Edition verschijnen. Deze bevat naast de CD en DVD onder andere ook een gelimiteerde uitgave van het stripboek ‘The Invincible Iron Man’. In mei komt de legendarische rockband richting Europa voor optredens in onder andere Duitsland. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website: www.acdc.com

AC/DC - Iron Man 2 ligt vanaf 16 april in de winkel.
(sony music)