Ziggo Dome uitverkocht: extra concert Mark Knopfler op 7 juni in Zwolle

10-04-2013 @ 17:00

Op vrijdag 7 juni geeft Mark Knopfler een extra concert in de IJsselhallen in Zwolle. Het concert op 14 mei in Ziggo Dome is uitverkocht.

Tijdens zijn jaren met Dire Straits en zijn solocarrière verkocht Mark Knopfler meer dan 120 miljoen albums wereldwijd. Het is alweer twintig jaar geleden dat Dire Straits hun laatste show speelden. Maar Knopfler ging door en floreert ook solo en heeft vele hits op zijn naam staan. In 2012 verscheen zijn achtste studioalbum ‘Privateering’.

Voor het eerst komt Knopfler met een dubbelabum op de proppen. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil schrijven”, licht hij toe, “Ik geniet steeds meer van het hele proces van schrijven, opnemen en live spelen. Het voelt voor mij bijna als een lange trip.”

Naast nieuw materiaal maakt Knopfler maar wat graag plaats voor zijn oude klassiekers. The Dire Straits nummers maken deel uit van onze levens. Ik speel de nummers graag een tikje anders om niet routineus te klinken. Maar ik houd ervan die nummers opnieuw te spelen. Ik heb ze geschreven en mijn fans houden ervan. Zo simpel is het.

Mark Knopfler’s typische gitaarspel weerklinkt als vanouds en samen met zijn achtkoppige band kijkt hij uit naar de tour dit jaar. Met patent op goed songschrijfwerk en grote hits van zijn hand zal het een prachtige avond worden op dinsdag 14 mei in de Ziggo Dome en op vrijdag 7 juni in de IJsselhallen

An evening with Mark Knopfler and band

Dinsdag 14 mei 2013 UITVERKOCHT
Ziggo Dome - Amsterdam
Aanvang: 19.45 uur

Vrijdag 7 juni 2013 EXTRA CONCERT
IJsselhallen - Zwolle
Entree: € 55 en € 59
Aanvang: 20.00 uur

http://www.markknopfler.com/

downloadlink album Privateering