Popronde 2013

29-04-2013 @ 21:03

Feiten over Popronde 2012: 31 steden, 100 bands, meer dan 900 optredens bij 550 deelnemende podia, meer dan 80.000 bezoekers!

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland in allerlei genres gebeurt. Jaarlijks worden 100 bands uit de circa 1000 aanmeldingen geselecteerd, voor 2013 is dit uitgebreid naar 120 bands en in 29 steden. De Popronde is geen wedstrijd.

De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio en naar een groter publiek.

De Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor bands. Het is voor beginnende bands - hoe goed ook - moeilijk om buiten hun eigen regio voor publiek op te treden. De clubpodia die voorheen een belangrijke schakel vervulden worden steeds groter en daarmee stijgen de huiskosten en wordt risicovol programmeren van opkomende en relatief onbekende bands steeds meer vermeden. Daarnaast boeken ze meestal lokale bands als voorprogramma, tevens nemen buitenlandse bands steeds vaker hun eigen voorprogramma mee.

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daardoor kan men gratis op 1 avond veel bands checken. Daarbij ligt het accent niet op "namen of trekkers", maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe bands te ontdekken in eigen stad bij podia - die normaliter niet of nauwelijks programmeren - op onderlinge loopafstand in sfeervolle setting. Artiesten als Blaudzun, De Staat, Go Back To The Zoo, Mister & Mississippi, Lucky Fonz III, Voicst deden mee met de Popronde voordat ze doorbraken bij een groter publiek.

In elke Popronde stad aanwezig: de PR infostand.

Voor alle informatie over een Popronde in een stad en voor Popronde merchandise bezoek je de infostand bij een centraal gelegen Popronde locatie in het centrum van de stad. De locatie van de PR infostand wordt per stad in het programmaboekje en op de routekaart aangegeven met een I van informatie. Hier kun je naast alle informatie over de bands, aanvangstijden en route de Popronde Poncho scoren, je eigen unieke Popronde T-shirt fabriceren, de Popronde CD 2012 of een klassieker (één van de vorige edities) aanschaffen.

De Popronde en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Voor een overzicht van alle deelnemende bands, klik hier

http://www.popronde.nl/

https://twitter.com/popronde