Nieuwe single Tinie Tempah

03-07-2013 @ 19:11

De nieuwe single van de Britse rapper Tinie Tempah is deze week in première gegaan. De track is getiteld 'Trampoline' en geproduceerd door Diplo (Major Lazer). Ook de Amerikaanse rapper 2 Chainz doet mee. Dit najaar verschijnt het nieuwe album Demonstration.

Met de eerste single van het nieuwe album neemt Tempah graag een muzikaal risico. Net als de eerste single Pass Out van zijn vorige album Disc-Overy, is Trampoline een mix van verschillende stijlen en geluiden, waaronder Trap, Dance, Dancehall en Rap. Over Trampoline zegt Tinie Tempah: “I didn’t want to over-think the first single too much but I knew it had to be a transition between the first and the second album. I describe it as being like a climax’’.

De in 1988 in Londen geboren Patrick Chukwuemeka Okogwu alias Tinie Tempah, begon op zijn dertiende met rappen. Met het eerste nummer dat hij ooit schreef, Wifey, had hij in 2006 zijn eerste underground hit te pakken. Het jaar daarna drukte hij zijn stempel op de UK hiphop scene met zijn mixtape Room 147: The 80 Minute Course. In 2009 tekende Tempah bij het label Parlophone.

Met zijn debuutalbum Disc-Overy bereikte Tinie Tempah al snel de supersterstatus in de UK. Het album kwam daar op #1 binnen in de charts en is inmiddels triple platina. Disc-Overy bracht vier top vijf singles voort: Pass Out, Frisky, Written in the Stars en Miami 2 Ibiza (ft. Swedish House Mafia) en met Pass Out en Written in the Stars scoorde hij een #1 hit. In Nederland bereikte Tinie de eerste plaats in de single charts met Miami 2 Ibiza. Written in the Stars werd in de US meer dan een miljoen keer verkocht en mede hierdoor werd Tempah plots de meest gewilde performer van zijn generatie. Hij stond op bijna elk belangrijk festival, van Coachella en Glastonbury tot aan de afsluitceremonie van de Olympische Spelen. Voordat Tempah zijn eigen UK Arena tour uitverkocht, stond hij in het voorprogramma van grote sterren, waaronder Jay-Z, Usher en Rihanna. Naast zijn passie voor muziek, is Tempah ook druk bezig met het schrijven van een boek en het opzetten van een eigen kledinglijn.

www.tinietempah.com/
twitter.com/TinieTempah
www.facebook.com/tinietempahofficial