Introducing: Xander van Dijk

03-07-2013 @ 19:40

Op 16 mei 2013 verscheen een nieuwe EP van Xander van Dijk, getiteld "Songs For The Road". 4 Catchy nummers in een pop jasje. Op deze EP staat tevens de single "Caroline"

Xander van Dijk is een 22-jarige songwriter en multi-instrumentalist uit Leiden. Je kent hem misschien als zanger en gitarist in 'Pollution' (Ontzettend Leiden, Stacey Rookhuizen's Dutch Delight, Global Battle of the Bands, Terug Naar Gister, 1DAG), gitarist en producer van Marnix Emanuel (Beste Singer-Songwriter van Nederland, North Sea Jazz) of Matt Greenhorn & The Bluegrassband.

Verder maakt hij met zijn productiebedrijf Van Dijk Multimedia promotie- en bedrijfsfilms, aftermovies envideoclips. Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Rotterdam is hij zich ook meer gaan verdiepen in het componeren van muziek voor film (De Wreker, Almanak 2013), reclame (Asana Blooming Tea) en andere artiesten. Deze EP is een voorproefje op het eerste solo album dat later in 2013 uit zal komen.

Xander van Dijk: "Ik houd heel erg van makkelijk in het gehoor liggende popmuziek, liedjes die je mee kunt zingen. Naast dat ik het soms leuk vind om wat meer te experimenteren, is dat wat ik met dit album vooral probeer te bereiken".

Spotify

Youtube

Website: http://www.xandervandijk.nl

https://twitter.com/XandervanDijk

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: