Wladimir Geels wordt nieuwe bassist Rowwen Hèze

01-10-2013 @ 20:45

Wladimir Geels wordt de nieuwe bassist van de Limburgse band Rowwen Hèze. De 43-jarige bassist uit Sittard betiteld zijn nieuwe muzikale uitdaging met een knipoog als een “gigantisch goed gevoel met een zachte G”. Zijn wieg stond immers in Eindhoven.

Geels kent na zijn opleiding aan het conservatorium van Rotterdam een brede muzikale loopbaan. Hij speelde bij o.a. Noordkaap en Triggerfinger en werkte de afgelopen vijftien jaar voornamelijk in de Belgische muziekscene met muzikanten als Jan Leyers en de Nederlandse singer-songriter Rik De Leeuw. Als docent en bandcoach was hij actief op diverse muziekscholen in Midden- en Zuid-Limburg en de afgelopen drie jaar bij rock- en pop academie PXL-Music in Hasselt.

Meteen na de eerste kennismaking en concrete gesprekken met band en management heeft Geels een goed gevoel over zijn carrièrestap. “Het voelt allemaal als een soort thuiskomen. Ik ken als vanouds het echte Limburg gevoel en met de mannen klikte het meteen, dat geldt voor het muzikale èn het persoonlijke vlak. Wat ik met de fans gemeen heb, is onze liefde voor Rowwen Hèze en alles waar de band voor staat.”

Dat gevoel wordt onderschreven door Rowwen Hèze manager Rudy Havermans. “Wladimir is een grote aanwinst voor de band. Hij had tijdens de audities aan een half woord genoeg en viel meteen goed bij alle bandleden. We hadden snel door dat hij prima binnen het collectief zou passen.

De nieuwe bassist kan meteen volop aan de bak. Hij draait gelijk mee in de voorbereiding van de nieuwe theatertour ’n Hemel Op Aarde en zal ook de baspartijen voor een nieuw album op zich nemen.

Vertrekkend bassist Jan Philipsen zal afscheid nemen van band en fans tijdens de jaarlijkse Slotconcerten op 1, 2 en 3 november in het eigen dorp America.

http://www.rowwenheze.nl/

https://twitter.com/RowwenHeze