ROWWEN HÈZE EN DRIVE LIKE MARIA MAKEN BOSPOP 2009 COMPLEET

08-06-2009 @ 17:42

Met de bevestigingen van Rowwen Hèze en Drive Like Maria is het programma van Bospop 2009 rond. Bospop vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli in Sportpark Boshoven in het Limburgse Weert. De voorverkoop voor Bospop 2009 is reeds begonnen.

Na een uitzinnig optreden op Pinkpop 2009 in Landgraaf, reizen de heren van Rowwen Hèze in juli naar het iets noordelijker, maar eveneens in Limburg gelegen Weert. Aldaar trakteert de band op zaterdag 11 juli het publiek in de tent op een vol uur afwisselende muziek, waarbij accordeon, trompet en gitaar de boventoon voeren. Van oorsprong bekend geworden door nummers als Zondag in het Zuiden, Limburg en Bestel Mar, heeft Rowwèn Heze inmiddels ook een grote schare fans opgebouwd die de band juist weet te waarderen om zijn gevoeligere ballads. Hiermee is Rowwen Hèze de titel van enkel 'feestband' allang ontstegen en zullen hopelijk ook rustige songs als De Peel in Brand en Met de Neus Omhoeg niet ontbreken op Bospop. Maar natuurlijk gaat op Bospop tevens, zo niet voorál het dak eraf zodra de folk-, fanfare- en Tex-Mex-deunen van Rowwen Hèze aanvangen. Naast Rowwen Hèze is ook de Belgisch-Nederlandse band Drive Like Maria toegevoegd aan het programma van Bospop 2009. Nadat Drive Like Maria eerst op 23 juni het publiek nog opwarmt alvorens AC/DC het podium betreedt in de Amsterdam ArenA, verblijden ze ons ook op zaterdag 11 juli met een optreden op één van de gezelligste festivals van Nederland. Het volledige tijdschema van Bospop 2009 is te bekijken op de website www.bospop.nl .  
 
Het programma van Bospop speelt zich af gedurende twee dagen, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Behalve de muziek is er op Bospop ook een gezellige festivalcamping te vinden, net als een nachtcafé (de Bosuil) en een sfeervolle festivalmarkt. Bospop geldt als een heerlijk uitstapje, met een breed scala aan artiesten, voor ieder wat wils. Op de website www.bospop.nl is alle informatie over de bands, de kampeermogelijkheden en de geschiedenis van het festival te vinden.  
BOSPOP 2009
Zaterdag 11 juli: Foreigner, Guano Apes, Fun Lovin' Criminals, Guus Meeuwis, Novastar, Rowwen Hèze, Tim Christensen, Ryan Shaw, Drive Like Maria, Bernard Allison, Saint Jude, Simon McBride en The Brew
Zondag 12 juli: The Australian Pink Floyd Show, Chickenfoot, Queensrÿche, Jeff Beck, Beth Hart, Paul Carrack, Lucinda Williams, Fiction Plane, Tesla, Stahlzeit, Triggerfinger, The Sheer en Pronghorn
Zaterdag 11 en zondag 12 juli 2009
Sportpark Boshoven, Weert
Entree Dagkaart zaterdag 11 juli: € 59 (excl. servicekosten) / Dagkassa: € 65
Entree Dagkaart zondag 12 juli: € 59 (excl. servicekosten) / Dagkassa: € 65
Entree 2-Dagenkaart: € 100 (excl. servicekosten) / Géén dagkassa voor 2-Dagenkaarten
Deuren open op beide dagen: 11.00 uur
Aanvang programma op beide dagen: 11.45 uur