Armin van Buuren bereikt mijlpaal met 100.000 volgers op Spotify

08-10-2013 @ 23:09

Als een van de eerste artiesten in de electronic dance music scene, heeft Armin van Buuren meer dan 100.000 volgers bereikt op zijn playlist op Spotify. Zijn artiestenprofiel wordt nu gevolgd door meer dan een half miljoen muziekliefhebbers, en de aantallen stijgen nog steeds enorm.

De A State of Trance Radio playlist, dagelijks ge-update met Armin’s tracks, remixes, albums en compilaties, is één van de succesvolste artiesten-playlists. Armin, die momenteel druk bezig is met de voorbereidingen voor zowel zijn Armin Only wereldtour die in november af zal trappen als A State Of Trance Wereldtour, heeft veel vertrouwen in de toekomst van de streaming music.

Armin: ”Er zit zoveel potentieel in, streaming is echt de toekomst. Het is belangrijk om nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten te houden en ik denk dat we de juiste keus hebben gemaakt door in Spotify te investeren. Dit is een grote mijlpaal en ik ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt.”
Vorig jaar was Armin één van de eerste artiesten die begon met het uploaden van zijn wekelijkse radioshow naar Spotify: de A State of Trance Episodes playlist. Een playlist gebaseerd op de award-winnende radio show van Armin, die wekelijks in meer dan 50 landen en door meer dan 20 miljoen mensen wordt beluisterd. Iedere vrijdag, de dag na de uitzending van A State of Trance, kan de show worden beluisterd op Spotify, met vele exclusieve en niet uitgebrachte tracks.

Naast de A State of Trance playlists heeft Armin ook verscheidene andere playlists, waaronder ‘A State of Trance Classics’, ‘Who’s Afraid of 138?!’ en ‘Armin van Buuren Top 50’.

www.arminvanbuuren.com.

Om de Armin van Buuren – A State of Trance playlist te volgen, klik hier.

OVER SPOTIFY
Spotify is een award-winnende, digitale muziek service die je on-demand toegang geeft tot 20 miljoen tracks**. Onze droom is om de alle muziek in de wereld beschikbaar te maken voor iedereen, waar en wanneer zij het willen. Spotify maakt het gemakkelijker dan ooit om muziek te ontdekken, te beheren en te delen met je vrienden, en zorgen dat artiesten een eerlijke deal krijgen.

Spotify is verkrijgbaar in 28 landen: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, België, Nederland, Spanje, Australië, Nieuw Zeeland, Ierland, Luxemburg, Polen, Italië, Portugal, Mexico, Estland, Letland, Litouwen, IJsland, Hong Kong, Maleisië en Singapore, met meer dan 24 miljoen actieve gebruikers en meer dan 6 miljoen betalende abonnees.

Sinds de lancering in Zweden in 2008 heeft Spotify meer dan een half miljard US dollars naar de rechthoudende eigenaren gedreven en streeft het ernaar om in 2013 nog eens een half miljard US dollars af te leveren. Spotify is nu al de op één na grootste bron voor digitale muziek inkomsten voor labels in Europa (IFPI, 2011) en is de grootste en meest succesvolle muziek streaming service van haar soort, wereldwijd.

** Aantal tracks die wereldwijd zijn gelicenseerd. De catalogus verschilt per lan