Ennio Morricone naar NL voor concert in Ziggo Dome

15-10-2013 @ 22:18

FILM MUSIC BY ENNIO MORRICONE ‘THE 50 YEARS OF MUSIC TOUR’

Op zaterdag 12 april 2014 zal de legendarische componist Ennio Morricone, met volledig symfonie orkest, een concert geven in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

Ennio Morricone, de meest productieve componist in de geschiedenis van de filmmuziek zal zijn grootste en bekendste werken uit zijn meer dan 50 jarige carrière uitvoeren, samen met 75 koppig koor en een volledig symfonie orkest.

De vijfvoudige Oscar-nominee heeft voor meer dan 500 films muziek gecomponeerd, waaronder voor welbekende klassieke westerns als “For a Few Dollars More” en “The Good, The Bad and The Ugly”, evenals voor iconische films als “The Untouchables”, “The Mission”, “Cinema Paradiso” en meer recent Quentin Tarantino’s “Kill Bill” en “Django Unchained”. Meeste bekendheid kreeg hij met de verkoop van de soundtrack "Once Upon A Time In The West / Het gebeurde in het westen" Dit album stond in Nederland maar liefst 194 weken in de Album Top 100 in de jaren 70.

Morricone is de enige componist die ooit de prestigieuze ere Oscar (in 2007) heeft gewonnen als erkenning voor zijn "prachtige en veelzijdige bijdrage aan de kunst van de filmmuziek."
Hij is gedurende zijn carrière ook genomineerd geweest voor vijf andere Oscars en heeft twee Grammy Awards, twee Golden Globes, vijf BAFTA’s, zeven David di Donatello Awards, acht Nastro d’Argento Awards gewonnen evenals de Polar Music Prize. In 2009 schonk de Franse president Sarkozy hem de prestigieuze Legion d’honneur.

Morricone’s buitengewoon diverse muzikale benadering gaat van klassiek, jazz en pop tot rock, elektronisch, avant-garde en authentieke Italiaanse muziek.
Door de waardering van legendarische figuren in de muziek zoals Quincy Jones en hedendaagse regisseurs zoals Martin Scorsese is Ennio Morricone een iconische componist van onze tijd.

Na concerten in prestigieuze zalen zoals the Great Hall in Beijing, de General Assembly Hall of the UN in New York, de Royal Albert Hall in London, het Kremlin in Moskou en de Arena di Verona, is het concert van de Italiaanse Maestro Ennio Morricone in de Ziggo Dome een niet te missen kans om het verbazende werk van dit muzikale genie te ervaren.

Film music by Ennio Morricone ‘The 50 Years of Music tour’

Zaterdag 12 april 2014
Ziggo Dome – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 35, € 40, € 50, € 60, € 85

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

http://www.enniomorricone.it/uk/news.php