Dance label Powerhouse Music scoort met Blasterjaxx #1 hit in Zuid Afrika

11-11-2013 @ 21:24

Het eerste internationale succes is een feit voor dance label Powerhouse Music. Met de Nederlandse signing Blasterjaxx scoort het jonge label een #1 hit in Zuid Afrika.

De single Faith van het duo uit Den Haag is inmiddels wereldwijd uitgelicenseerd aan verschillende labels. Het eerste grote succes is inmiddels behaald met de #1 positie in Zuid Afrika in de Top 40 van 5FM, het belangrijkste radiostation van Zuid Afrika. Daarmee stoot Blasterjaxx Miley Cyrus van de eerste plek.

Blasterjaxx: "Wij voelen ons zeer vereerd met het nieuws dat Faith de nummer één is geworden in de Zuid-Afrikaanse Top 40. Deze mijlpaal is ook voor ons weer een bewijs dat EDM de wereldwijde charts kan overnemen en dat wij hier mede verantwoordelijk voor zijn maakt ons erg trots."

Niels Pijpers, General Manager van Powerhouse Music,“Met de eerste single release op Powerhouse Music wisten we een lokale hit te behalen. Met Faith van Blasterjaxx, pas onze tweede release, lijkt het erop alsof we een internationale hit te pakken hebben. De single is vlak na de ADE wereldwijd aan diverse labels uitgelicenseerd en ik verwacht eigenlijk dat deze nummer één notering in de Zuid-Afrikaanse Singles Charts nog maar het begin is”.

Powerhouse Music, onderdeel van de Talpa Media Groep, opende begin juni van dit jaar haar deuren. Het label richt zich zowel op het inlicenseren van repertoire uit het buitenland als op de ontwikkeling en ondersteuning van nieuw talent.

www.powerhousemusic.nl