The Silverfaces wint Amsterdamse Popprijs 2013

16-11-2013 @ 13:45

The Silverfaces is de winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2013. De jury was onder de indruk van de bluesrockband, waarvan de zanger al wordt vergeleken met Jack White. "De band heeft lef, heeft de looks en de beste songs", aldus de jury. "De zanger voelt zich on stage als een vis in het water". "Nederlandse Jack White is klaar voor de festivals", aldus de jury van de Amsterdamse bandcompetitie

De finalisten werden 15 november jl. beoordeeld op originaliteit, creativiteit, techniek en podiumpresentatie. De zes finalisten waren aan elkaar gewaagd en technisch erg sterk. De jury was uiteindelijk unaniem in haar oordeel: The Silverfaces scoorde het beste op deze criteria.
Als winnaar gaat The Silverfaces naar huis met een prijzenpakket bestaande uit een waardecheque voor muziekinstrumenten, een 10-rittenkaart voor een repetitieruimte, coaching, studiotijd, tegoed voor online distributie, een radio-interview en diverse optredens. The Silverfaces is tevens de Amsterdamse afgevaardigde voor de Sena Performers POPnl Award 2014.

Naast The Silverfaces stonden ook Linnials, Single Pilot, DIWA, Stopcontact en The Dubfactory in de finale. De presentatie was in handen van Tamar Tieleman. Het Radio Mortale dj team was verantwoordelijk voor de muziek tussendoor.

De jury bestond dit jaar uit Jasper van Vugt (Radio Mortale, OOR), Flip van der Enden (Conservatorium van Amsterdam, Pinguin Radio), Tijs van Liemt (3FM, Serious Talent), Christiaan Walraven (3voor12) en Maarten Middendorp (Agents After All).

De GRAP organiseert, dit jaar voor de 18e keer de Amsterdamse Popprijs om muzikanten een kans te geven zich in de kijker te spelen van publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere winnaars van de competitie zijn onder andere Mister and Mississippi, Yori Swart en Alamo Race Track.

Over GRAP
GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Doelstelling van de GRAP is het stimuleren van de Amsterdamse popmuziek en popcultuur en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van Amsterdams popmuziektalent. Jaarlijks organiseert GRAP events als competities, showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid krijgen zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

http://www.grap.net/

https://www.facebook.com/thesilverfaces

https://twitter.com/TheSilverfaces