Yori Swart wint Amsterdamse Popprijs 2010

15-11-2010 @ 08:48

"Muzikaal en technisch de beste, alles klopte"
Yori Swart heeft 13 november in de Melkweg de Amsterdamse Popprijs 2010 gewonnen. Na lang beraad riep de jury Yori en haar band uit tot winnaar. "Indrukwekkend" noemde de jury het optreden van Swart, "alles klopte" en "ze wist het publiek stil te krijgen". Yori Swart was uitgelaten: "het voelt als erkenning, ik schrijf vanuit mijn gevoel dus dat daarvoor gekozen wordt is heel mooi. Dat nieuwe muziek een kans krijgt is te gek". Eervolle vermeldingen gingen naar Aïscha en The Don't Touch My Croque-Monsieurs.

GRAP, de organisatie voor Amsterdam popmuziek, organiseert de Amsterdamse Popprijs om bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. Naast Yori Swart stonden Aïscha, The Amsterdam Funk Connection, Glorybox, Junkbeat en The Don't Touch My Croque-Monsieurs in de finale.

De bands werden tijdens de finale door de jury beoordeeld op techniek, originaliteit, creativiteit en podiumpresentatie. Yori Swart muntte volgens de jury uit op deze punten. De jury was onder de indruk van haar dynamiek en haar opzwepende en enthousiaste uitstraling. De jury bestond dit jaar uit Lars Kelpin (GRAP), Flip van der Enden (Kink FM), Jasper van Vugt (OOR, AD, NL20), Chris Walraven (Radio Mortale, 3VOOR12) en Pieter Both (Jah6, Play me Loud, Gotcha! en Beef).
                
Yori Swart wint een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd, cd's en diverse optredens. Daarbij is de band de Amsterdamse afgevaardigde voor de landelijke bandcompetitie SENA Performers POPnl Award 2011.

Afgelopen september vonden vijf voorrondes van de Amsterdamse Popprijs plaats op diverse podia in Amsterdam. Van de dertig deelnemers gingen vijf voorronde winnaars en zeven bands via een wild card door naar de halve finales in Paradiso. Uiteindelijk stonden zes bands in de finale die traditegetrouw plaatsvindt in de Melkweg. De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste bandcompetitie van Amsterdam en omstreken.
    
Meer over de GRAP
De GRAP organiseert naast de Amsterdamse Popprijs ook andere competities, showcases en festivals zoals Mooie Noten, Spelen voor de GRAP, Wanted, Freestyle voor de GRAP en Vinylized, en is de GRAP muziekproducent van het Amsterdams Bevrijdingsfestival. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts en is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen.   

www.grap.net