Aïscha wint eerste halve finale Amsterdamse Popprijs

29-09-2010 @ 15:22

Halve finales in Paradiso op dinsdag 28 september en woensdag 13 oktober

De eerste halve finale is gewonnen door Aïscha. De jury riep de band uit tot winnaar omdat ze met haar band de beste songs had en de presentatie daarbij dik in orde was. En daarmee is de eerste finalist van de Amsterdamse Popprijs 2010 bekend. De overige bands uit de eerste halve finale waren: the Relish, Amsterdam Funk Connection, G.O.T.V., the Pleasure Principle en the Don’t Touch My Croque-Monsieurs. Zij zijn nog niet geheel uitgeschakeld voor de finale; zij maken nog kans op een finaleplek, door middel van het verkrijgen van een wild card die, tijdens de tweede halve finale op 13 oktober, bekend worden gemaakt.

Met een lekkere mix van soul en jazz weet Aïscha een catchy sound neer te zetten met haar band. De van oorsprong Europees/Noord-Afrikaanse heeft de juiste mensen om zich heen verzameld om haar verhaal op het podium te vertellen. Ze wist de halve finales van de Grote Prijs van Nederland al te bereiken en heeft samengewerkt met onder andere Wicked Jazz Sounds, Sotu the Traveller, Easter, Coultrain, Sallah Edin en Daru Jones. Ze heeft op niet de minste plekken opgetreden: Paradiso, Melkweg, Sugar Factory en Kennedy Center in Washington. 

Woensdag 13 oktober is de tweede halve finale in Paradiso met Najchevski, Boltini Circus, Yori Swart, Junkbeat, Waiting for Lenny en Glorybox. Aan het eind van de avond worden alle finalisten bekend gemaakt.

De finalestrijd vindt traditiegetrouw plaats in de Melkweg (the Max), op zaterdag 13 november. De winnaar gaat niet alleen naar huis met eeuwige roem, maar ook met een prijzenpakket om de band verder op weg te helpen met zijn carrière. Daarbij is de winnaar ook de afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2011. De voorverkoop is al gestart!                     

Amsterdamse Popprijs
De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door de GRAP. Het is dé competitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen, van rock tot reggae en van hiphop tot electropop. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om Amsterdamse bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

Prijzenpakket
De winnende band gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit een waardecheque van 500,- te besteden bij Dijkman Muziekinstrumenten, opnametijd bij Studio peggy51, 100 promo cd's van Fonos.nl en diverse optredens. De winnaar is tevens de Amsterdamse afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2011.

Agenda
Halve finales: dinsdag 28 september en woensdag 13 oktober / Paradiso (Kleine zaal) / Weterinschans 6-8 / Aanvang: 21:00 / Deur open: 20:30 / Entree: € 8 (exclusief lidmaatschap) / www.paradiso.nl / Presentatie: Wouter van der Spek
Dinsdag 28 september met: The Relish, The Amsterdam Funk Connection, G.O.T.V., Aïscha, The Pleasure Principle, The Don't Touch My Croque-Monsieurs
Woensdag 13 oktober met: Najchevski, Boltini Circus, Yori Swart, Junkbeat, Waiting for Lenny, Glorybox

Finale: zaterdag 13 november / Melkweg (the Max) / Lijnbaansgracht 234a / Entree: € 10 (inclusief lidmaatschap) / www.melkweg.nl

Over GRAP
De GRAP organiseert naast de Amsterdamse Popprijs ook andere competities, showcases en festivals zoals Mooie Noten, Spelen voor de GRAP, Wanted, Freestyle voor de GRAP en Vinylized. Daarnaast is GRAP muziekproducent van het Amsterdams Bevrijdingsfestival. Ook biedt GRAP advies en informatie aan bands en acts en is intermediair voor organisaties en stadsdelen.
Voor meer informatie:  www.grap.net .