Mark Lotterman presenteert "Year Without Summer"

27-11-2013 @ 23:13

Year Without Summer” is het 4e studio album van zanger-liedjesschrijver Mark Lotterman (1984, Rotterdam). De Rotterdammer keert op dit album terug naar de essentie van zijn kunnen. Het album is voornamelijk solo en akoestisch maar kent ook gastmuzikanten als Tessa Douwestra (Orlando, Wooden Saints), Bas van Holt (Wolf in Loveland), Leon den Engelsen (Jamie Faulkner) en Teus Nobel (Liquid Music Orchestra).

Year Without Summer” is een album over reizen, geschiedenis en recente gebeurtenissen in Mark zijn leven. Het album is in zijn geheel opgenomen bij Mark thuis. Hier is voor gekozen om dicht bij het concept te blijven en daardoor is het album zeer intens en persoonijk geworden. Bij de opnames is geprobeerd een huiselijke sfeer te creeren waardoor, bij het luisteren naar het nieuwe album, het lijkt of Mark naast je zit en zijn verhalen verteld.

"Year Without Summer" werd geproduceerd door Frank Jonas (MDUNGU) en gemixed door Martijn Groeneveld (Mailmen Studios).

Uitendelijk werd gekozen voor de Paradijskerk voor de presentatie en lancering van het album, omdat deze locatie volledig aansluit bij sfeer van het nieuwe album.

De albumpresentatie "Year Without Summer", vindt plaats op 7 februari 2014, in de Paradijskerk te Rotterdam, deur open om 20:00 aanvang 20:30.

Tickets

Mark Lotterman "Year Without Summer"

http://marklotterman.nl/