John Fogerty, Venice en Paul Carrack bevestigd voor Bospop 2014

26-12-2013 @ 10:34

Het programma van Bospop 2014 wordt versterkt door de legendarische singer-songwriter John Fogerty en ook het Amerikaanse Venice en de Britse musicus Paul Carrack staan komende zomer op het podium van het festival in Weert. Bospop vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juli 2014 op het evenemententerrein aan de A2, afslag Weert Noord.  

John Fogerty maakte furore als singer-songwriter van de rockband Creedence Clearwater Revival. De band scoorde tussen 1968 en 1972 een reeks wereldhits waaronder ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Who’ll Stop The Rain’ en ‘I Put A Spell On You’ en in die periode maar liefst 7 succesvolle albums w.o. 'Cosmo's Factory' (1970) en 'Pendulum' (1970). Ze groeiden vanwege het herkenbare gitaargeluid en de opvallende rockstem uit tot één van de grootste bands van de Woodstockgeneratie. Na Creedence Clearwater Revival gaat John Fogerty solo verder met een aantal sterke albums en na een lange stilte vindt in 1997 zijn comeback plaats met het album 'Blue Moon Swamp'. In 2013 verschijnt zijn meest recente album 'Wrote a Song for Everyone'. Met zijn karakteristieke geluid en pakkende songs kan men in Weert, net zoals tijdens zijn concert in 2012 in Amsterdam, rekenen op een feest der herkenning, op zondag 13 juli 2014.

Ook de Britse multi-instrumentalist aka singer-songwriter Paul Carrack maakt die dag zijn opwachting in Weert. Al ruim twintig jaar is de man met het unieke stemgeluid actief in de muziekindustrie. Hij schrijft voor, met, treedt op met of is bandgenoot van ontelbaar veel artiesten. De lijst van talenten waarmee Paul Carrack heeft gewerkt is dan ook meer dan indrukwekkend: Sting, Phil Collins, Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Ringo Star, Elton John, Rod Stewart, Roxy Music, Eric Clapton, The Smiths, Tom Jones, BB King en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Ook scoorde hij als bandlid van Ace (met 'How Long'), Squeeze (met 'Tempted') en Mike and the Mechanics (met 'The Living Years' en 'Over My Shoulder') tophits. Deze songs komen, net zoals nummers van zijn recentelijk uitgekomen soul-album 'Rain Or Shine', dan ook ongetwijfeld voorbij op de festivalweide in Weert.

De zaterdagprogrammering van Bospop wordt aangevuld met de Amerikaanse band Venice. De broers en neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon brengen in de stijl van The Eagles, Crosby, Stills & Nash en Jackson Browne een unieke combi van country, folk en rockmuziek ten gehore. De afgelopen jaren was Venice een aantal keren in ons land; met een theatertour in 2006, Motel Westcoast in de Heineken Music Hall in 2007 en een aantal reguliere concerten in 2008, 2009 en afgelopen jaar. Verder stond Venice al eerder op de planken in Weert (2007) en zijn we erg blij de band hier ook in 2014 te mogen verwelkomen.

Op Bospop 2014 treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Via deze link vind je een impressie van de plattegrond van het festivalterrein.

BOSPOP 2014

Zaterdag 12 juli met onder andere: Simple Minds, Venice en Kovacs.
Zondag 13 juli met onder andere: John Fogerty, Paul Carrack, Sven Hammond Soul en The Pheromones.
Evenemententerrein A2 Weert Noord
Entree weekendticket: € 100 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 65 (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor Bospop 2014 is reeds begonnen via www.bospop.nl

Bospop 2014 is powered by Arrow Classic Rock.