ALBUM PAUL CARRACK: Best of-story so far

27-11-2006 @ 22:58

Paul Carrack werd op 22 april 1951 geboren in Sheffield Engeland. Als singer / songwriter / multi-instrumentalist heeft hij een enorme carrière opgebouwd.
Zijn unieke stemgeluid is herkenbaar voor velen, zijn naam zegt de meesten helemaal niets en zijn gezicht is voor iedereen onbekend. Toch is Paul Carrack een groot artiest met zelfs Grammy nominaties, met wereldwijde #1 hits.
Zijn repertoire omvat een groot muzikaal spectrum variërend van pop, rock tot soul. De lijst van talenten waar Paul Carrack mee samenwerkte is indrukwekkend: Elvis Costello (o.a. als producer van Squeeze 'Tempted'), Nick Lowe, Roger Waters, Roxy Music, Sting, Phil Collins, Eagles, Diana Ross, Rod Stewart, Frankie Miller Band, The Smiths, Undertones, John Hiatt, Pretenders, Michael McDonald, Tom Jones, BB King, Elton John, Van Morrison, Eric Clapton, Simply Red, Mariah Carey en Ringo Starr.
Hij speelde in de groep Ace en had een grote hit met "How Long". Enkele jaren na Ace werd hij gevraagd om in Squeeze mee te spelen en binnen enkele dagen werd in de studio ene nieuw album opgenomen o.l.v. Elvis Costello en deed hij de leadzang op 'Tempted'.
Ook speelde hij in Mike & The Mechanics (de groep van Mike Rutherford (Genesis)), en de voor een Grammy genomineerde 'The Living Years' en 'Over my shoulder'. In 2004 verscheen het laatste album 'Rewired' van Mike & the Mechanics waar Paul Carrack aan meewerkte. Het was het eerste album van de groep sinds het overlijden van 2e leadzanger Paul Young in 2000. Op dit album is duidelijk de invloed van Paul Carrack te horen naast Mike Rutherford.
Tussen de groepen waar hij aan meewerkte door was Paul Carrack solo actief met o.a. de albums 'Nightbird', 'Suburban Voodoo' (met de hit 'I Need You'), 'One Good Reason' (met de hit 'Don't shed a tear'), 'Groove approved' (met de hit 'Dedicated') en 'Blue Views' (met de hits 'For Once In Our Lives' en 'Eyes Of Blue').
Na een tournee in 1996 met Sting was Paul Carrack zo geïnspireerd dat hij de studio in dook samen met Toby Chapman en Garry Wallis om het album 'A Beautiful World' op te nemen. De albums 'Groovin' (2000) en 'Still Groovin' (2001) volgden. In 2003 verscheen 'It Ain't Over'.
Sinds enkele jaren neemt Paul zijn albums geheel in eigen beheer op in zijn eigen studio. Hij behoort tot de beste zangers/muzikanten uit de muziek van de afgelopen 30 jaar.

Deze week is dit alobum 'Best of - the story so far" Album van de week in de avonduren bij www.laserradio.nl 

Afgelopen week was Paul Carrack te gast in het TV programma van de Top 2000 a gogo waar ook Marco Borsato te zien was, samen met Marco speelde Paul Carrack ook een nummer. Zie hiervoor onderstaande link:

Marco Borsato & Paul Carrack:
www.go-entertainment.com/page111/page111.html

Tracklisting:
01. How Long
02. Tempted (Squeeze)
03. I Need You
04. Silent Running (Mike & Mechanics)
05. Don't Shed A Tear
06. When You Walk In The Room
07. Living Years (Mike & Mechanics)
08. Battlefield
09. Dedicated
10. Over My Shoulder (Mike & Mechanics)
11. Love Will Keep Us Alive
12. Eyes Of Blue
13. Bring It On Home To Me (Duet With BB King)
14. Beautiful World
15. Satisfy My Soul
16. Groovin'
17. Anyday Now
18. Where Did I Go Wrong
19. It Ain't Over
20. What A Wonderful World

(go entertainment)