Pinguinradio.com bestaat 2 jaar dankzij passie en donateurs

06-01-2014 @ 21:50

Op 25 januari organiseert Pinguinradio.com een crowdfundings annex verjaardagsfestival in Paradiso in Amsterdam. Met het organiseren van het festival viert de zender haar tweejarig bestaan. Tegelijkertijd zal het feest voldoende geld opleveren om op de ingeslagen weg door te kunnen gaan: het non-stop uitzenden van alternatieve popmuziek. Het motto van Pinguinradio.com is, 'No bullshit, Great Music'. Dat betekent geen DJ's, reclame, nieuws, weer of verkeer, alleen muziek. Deze formule heeft Pinguinradio een grote internationaal luisterschare opgeleverd, die de passie voor muziek deelt.

De bedoeling is dat 'Pinguins in Paradiso' een jaarlijks terugkerend evenement wordt. De entree voor dit crowdfundingsfestival is €45,-

Medeoprichter Bas Barnasconi, “We weten dat 45 euro niet niks is, maar één derde deel van dat bedrag is voor de programmering van het festival, de rest gaat naar het radiostation zodat we kunnen blijven uitzenden op de manier zoals dat ongelooflijk gewaardeerd wordt door de luisteraars”.

Line-up: bands die op 25 januari op het Pinguins in Paradiso Festival staan zijn:

Uit Ierland komt de indie-folkrockband Little Green Cars, dat internationaal hoge ogen gooide met de songs John Wayne en Harper Lee.

Mister and Mississippi, een van de succesvolste Nederlandse bands van het afgelopen jaar. Eveneens uit Nederland komt Birth of Joy, een rock 'n roll trio dat onlangs een internationale deal tekende bij een Duits label.

Drie van de zes acts komen uit Engeland, het met name in Nederland zeer succesvolle Will and the People, Catfish and the Bottlemen, het nieuwste project van het management van Radiohead en de dreampopband Swim Deep uit Birmingham, die net als Mister and Mississippi en Little Green Cars in 2013 een succesvol debuutalbum uitbracht.

Over Pinguinradio: In de twee jaar van haar bestaan groeide Pinguinradio.com uit tot het grootste online muziekstation van de Benelux. Wereldwijd staat de zender in de top 100 van best beluisterde internetradiostations. Naast Pinguinradio.com, dat gespecialiseerd is in indiepop en alternatieve rock is er ook PinguinClassics met 'klassieke' popmuziek en PinguinAardschok voor de fans van heavy metal en hardrock.

Pinguinradio.com is een particulier initiatief, gesteund door sponsors en donateurs.

https://twitter.com/PinguinRadio

Facebook.Pinguinradio