Na nieuw album sinds 15 jaar, nu ook aantal concerten van Clannad o.a. in NL

06-01-2014 @ 22:13

Dit jaar verzorgt de Ierse band Clannad diverse optredens in zowel Nederland als België (Antwerpen) om hun meest recente album Nádúr live voor te stellen aan het Nederlandse en Belgische publiek.

20 September 2013 bracht de band rond de families Brennan en Duggan haar eerste studioalbum uit sinds 1998. Het albums Landmarks (uit 1998) dat zelfs een Grammy won was een voorlopig laatste wapenfeit. Bijzonder aan de totstandkoming van Nádúr is dat de vijf oorspronkelijke leden van de band voor het eerst sinds 1989 hebben samengewerkt in de studio.

De release van Nádúr (Gaelic for Nature), betekent ook dat de band weer op tour zal gaan.

Tour data 2014:

- Vrijdag 21 februari Musis Sacrum, Arnhem

- Zaterdag 22 februari Bibelot, Dordrecht

- Zondag 23 februari Arenberg Schouwburg, Antwerpen (BE)

- Vrijdag 7 maart Stadsschouwburg, Haarlem

- Zaterdag 8 maart Theater Markant, Uden

- Zondag 9 maart De Meenthe, Steenwijk

Clannad brak wereldwijd door met het themanummer voor de film Harry's Game, in 1983. Dat nummer verscheen op het album Magical Ring. In 1985 werd er een duet opgenomen met Bono van U2. Het duet In A Lifetime verscheen op het album Macalla en werd een wereldwijd succes. Een ander hoogtepunt werd het album Legend, speciaal opgenomen als soundtrack voor de succesvolle televisieserie Robin of Sherwood. Het album Banba uit 1993 bevatte de hitsingle I Will Find You, dat als thema voor de film The Last of the Mohicans werd gebruikt. Voor het album Landmarks uit 1998 ontving Clannad een Grammy Award. In totaal verkocht de band tot nu toe meer dan vijftien miljoen albums.

Moya Brennan zang, harp
Ciarán Brennan basgitaar, keyboards, mandoline, zang
Pól Brennan fluit, gitaar, keyboards, bodhran, zang
Noel Duggan gitaar, zang
Padraig Duggan mandoline, zang

Titel: Nadur
Artiest: Clannad
Label: ARC Music (distr. T2 ent.)

http://www.clannad.ie/

https://www.facebook.com/ClannadMusic