Anthrax, Gojira, Deafheaven, The Charm The Fury naar FortaRock 2014

23-01-2014 @ 21:13

Anthrax, Gojira, Deafheaven en The Charm The Fury zijn toegevoegd aan de FortaRock line-up. Eerder zijn Iron Maiden, Slayer, Alter Bridge, Dimmu Borgir, Carcass, Trivium, Sabaton, Behemoth, Ghost en Blood Ceremony al aangekondigd. De zesde editie van FortaRock vindt komende zomer plaats op zaterdag 31 mei 2014, in het Goffertpark te Nijmegen.  

Anthrax uit New York wordt samen met Slayer, Metallica en Megadeth tot de Big Four gerekend. De band, in 1981 opgericht door de gitaristen Scott Ian en Danny Lilker, weten vanaf het begin de snelle heavy metal en hardcore punk met een flinke dosis humor te combineren. De albums ‘Fistful of Metal’, ‘Spreading the Disease’ en ‘Among the Living’ staan in menig metalgeheugen gegrift. Anthrax is tevens een van de eersten om hiphop met metal te vermengen. De band rond gitarist Scott Ian is inmiddels weer een aantal jaren herenigd met zanger Joey Belladonna en bracht het onder meer het geweldige album 'Worship Music' waarna ze ook een fantastisch optreden gaven op het FortaRock festival in 2012. Een nieuw album is in de maak en zal in het voorjaar worden uitgebracht.

Gojira behoort al enige tijd tot een van de beste Europese metalbands, maar het succes breidt zich inmiddels uit over de gehele wereld. De harde staccato riffs, de monsterlijke ritmesectie en de krachtige herkenbare stem van Joe Duplantier zorgen voor een krachtig en explosief mengsel die uit duizenden te herkennen is. Het meest recente werk 'L'Enfant Sauvage' is wederom snaarstrak en laat horen dat het met de inspiratie wel snor zit. Het album is gevarieerder dan het voorgaande werk en kent meer rustmomenten, waardoor de impact van de vele furieuze en opgefokte passages des te groter is. We hebben deze sympathieke Fransozen al vaker mogen verwelkomen en dat is niet voor niets, want live zijn ze ongenaakbaar.

De Amerikaanse band Deafheaven is verantwoordelijk voor het meest opvallende én bewierookte metalalbum van 2013. Alleen al aan de buitenkant valt 'Sunbather' op door de opgewekte kleurstelling. Vrolijk roze is nu eenmaal niet de kleur die je verwacht bij een gitzwart meesterwerkje. Het album zelf is niet minder dan een verrassing, waarop black metal met succes wordt gecombineerd met shoegaze en postrock. Vermorzelend hard, gevuld met screams die wanhopig proberen het lawaai te overstemmen, afgewisseld met stille treurigheid, terwijl de ene na de andere prachtige gitaarmelodie passeert. Het resulteert in een majestueus, afwisselend en meeslepend album met een glasheldere productie dat door vele bladen en e-zines terecht is uitgeroepen tot album van het jaar.

The Charm The Fury uit Amsterdam bestaat nog niet zo lang, maar de band heeft in relatief korte tijd al meer weten te bereiken dan menig Nederlandse groep in zijn gehele bestaan. De band werd in 2010 opgericht en staat bekend om de uitstekende en onderscheidende metalcore. In een door mannen gedomineerd genre is het daarom des te opvallender dat bij The Charm The Fury er een dame aan het roer staat met een strot waar je u tegen zegt. De harmonieuze en chaotische nummers op het debuut 'A Shade of My Former Self' knallen de spreekwoordelijke speakers uit. De productie is nagenoeg perfect en het muzikale vakmanschap is alom aanwezig. De toekomst van The Charm The Fury ziet er rooskleurig uit en Nederland is weer een metalband van internationale allure rijker.

FORTAROCK 2014
Met Iron Maiden, Slayer, Alter Bridge, Anthrax, Dimmu Borgir, Carcass, Trivium, Gojira, Sabaton, Behemoth, Ghost, Deafheaven, Blood Ceremony, The Charm The Fury e.a.

Zaterdag 31 mei 2014
Goffertpark, Nijmegen
Entree: € 75 (excl. € 5 servicekosten)
Aanvang programma: 12.00 uur
Festivalpoorten open: 11.00 uur

De kaartverkoop voor FortaRock is reeds gestart, tickets zijn te koop via de volgende officiële verkoopkanalen: www.fortarock.nl, www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (45 cpm).

FortaRock wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en LOC7000.

www.fortarock.nl