Introducing: iET

19-03-2014 @ 19:52

Het album ‘So Unreal’ van iET, dat 21 februari in Nederland verscheen, wordt ook in Japan en Engeland uitgebracht. Het Japanse Sweet Soul Records voegt een aantal akoestische tracks toe aan het album dat vanaf 7 april in Japan fysiek en digitaal beschikbaar is. Het in Londen gevestigde muzieklabel Northern Shore Limited brengt ‘So Unreal’ op 9 juni wereldwijd uit op vinyl.
Bekijk hier een live impressie van de cd-presentatie in MC Theater in februari, met choreografie van Isabelle Beernaert.

Met het album ‘So Unreal’ heeft iET in samenwerking met producer Russell Elevado een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema “durven dromen” en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Inmiddels is iET uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent en kreeg het album mooie recensies.

iET ontpopt zich niet alleen als een zangeres met gouden keel, ze toont zich een begenadigd liedjesschrijfster” - OOR -

Een artiest van internationale allure” **** - Lust for Life -

iET toont zich ook op So Unreal weer een sterke songschrijfster, die mooie en soms lekker dromerige melodieën neerzet, terwijl ze ook als zangeres weet te imponeren” **** - Musicmaker -

Voor het album So Unreal reisde ze naar New York om met sterproducer Russell Elevado boven zichzelf uit te stijgen” - BN DeStem -

So Unreal komt in de buurt van magie” **** - Veronica Magazine -

ietmusic.com

https://www.facebook.com/musiciet

iET is: iET - Budy Mokoginta - dj Optimus

Releasedatum ‘So Unreal’: 21 februari 2014
Label: Analogypsy Records
Distributie: Coast to Coast