De grote Lowlands schrijfwedstrijd 2014 van start

16-06-2014 @ 11:09

Vandaag gaat de tweede editie van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start. Via deze wedstrijd gaan Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next op zoek naar het schrijftalent van de toekomst. In 2013 was de schrijfwedstrijd met 520 inzendingen een groot succes en ging Nicole van den Berg er met de prijzen en eer vandoor.

Uit de inzendingen worden de 20 beste verhalen gekozen door een jury, bestaand uit Ivo Victoria (literair programmeur van Lowlands), Toef Jaeger (boekenrecensent NRC Handelsblad en nrc.next) en Willemijn Tillmans (acquirerend redacteur bij Uitgeverij Nijgh & van Ditmar). Deze verhalen worden gebundeld in een e-book dat via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar wordt verspreid. Uit deze longlist wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. De schrijvers daarvan winnen ieder twee tickets voor het hele Lowlandsweekend en strijden daarnaast om de kroon van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2014.

Het verhaal van de winnaar wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek. De auteur krijgt bovendien in een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar de nodige verbetertips en de schrijfambities worden onder de loep genomen. Als kers op de taart mag de winnende auteur zijn of haar verhaal voorlezen in de Romeo, tijdens de ‘OMG Ik ben schrijver’ show - gepresenteerd door Janine Abbring. Tijdens deze voorstelling vertellen Manon Uphoff, Pepijn Lanen en Maartje Wortel ook wat je wel en niet moet doen als auteur in spé.

Uiteraard geldt een aantal spelregels:

• Het verhaal moet tussen de 1200 en 1700 woorden bevatten
• Men is op zoek naar nieuw prozatalent, dus geen songteksten, essays, kinderboeken, strips en poëzie
• Inzendingen mogen niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave (in bundel, tijdschrift of als e-book), met uitzondering van publicatie op een eigen weblog
• Inzendingen moeten in de Nederlandse taal zijn geschreven
• Deelnemers mogen maar één verhaal inzenden

Vanaf dit moment tot maandag 14 juli kunnen deelnemers hun inzending naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl sturen.

Kijk op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd voor alle informatie.