Studio Stekker verhuist met Kytopia mee naar Tivoli Oudegracht Utrecht

01-07-2014 @ 19:01

Internationaal muziekproject dient als voedingsbodem voor Stekker in het Park

De kogel is door de kerk! Nu poppodium Tivoli definitief haar deuren heeft gesloten en is verhuisd naar het nieuwe muziekpaleis biedt het historische pand op de Oudegracht 245 vanaf deze zomer onderdak aan Kytopia en daarmee ook aan Studio Stekker 2014. Stekker tilt het niveau van de tweede editie van haar internationale studioweek omhoog met een indrukwekkende lijst aan deelnemende artiesten, waaronder legendes als Carl Craig en Octave One. Een week voorafgaand aan Stekker in het Park, vanaf maandag 21 juli, nemen de artiesten intrek in het voormalige muzikale hart van Utrecht om uiteindelijk zaterdag 26 juli op het festival te laten zien en horen waar de studioweek toe heeft geleid.

Kytopia aan de Oudegracht

Onlangs kregen Colin Benders (Kyteman) en zijn collega-muzikanten van Kytopia te horen dat hun anti-kraakcontract wordt beëindigd, per 18 juli moet de Zeedijk leeg worden opgeleverd. Meerdere alternatieven werden bekeken en de keuze viel uiteindelijk op Tivoli Oudegracht. De carrière van Benders is nauw verweven met het poppodium, recentelijk deed hij nog een reeks van 6 uitverkochte slotconcerten aan de Oudegracht met zijn Jam Sessions. De nieuwe locatie is simpelweg een match made in heaven.

Studio Stekker 2014

Door het in gebruik nemen van het monumentale pand verhuist ook Studio Stekker mee naar de Oudegracht. Met de succesvolle samenwerkingen en resultaten van 2013 nog vers in het geheugen kan het met deze imponerende lijst van deelnemers dit jaar niet anders dan een waardige opvolger worden: Carl Craig, Octave One, Midnight Operator, Stimming, Francesco Tristano, The Mole, Johannes Brecht, Wa Wu We, Afromaniac, Bajka, Junior Boys, Rangleklods, Delhia de France, Douglas Greed, Krause Duo, Alixander III, Iron Galaxy, Lydmor, Stekker’s eigen Pitto en natuurlijk Colin Benders zelf.

Stekker in het Park 2014

Op zaterdag 26 juli komt Studio Stekker tot een bijzonder einde op Stekker in het Park, waar de bezoekers getrakteerd worden op de resultaten van de studioweek. Stekker in het Park vindt plaats in het Park Voorveldse Polder, een prachtig stukje groen aan de rand van Utrecht. Intimiteit blijft gegarandeerd door de maximale capaciteit van 4.000 personen speels te verdelen over drie uiteenlopende areas op deze karakteristieke locatie.

Met de verhuizing van Kytopia naar het historische pand op de Oudegracht 245, de imposante lijst aan deelnemers voor Studio Stekker, en de wederkeer naar de mooiste festivallocatie van Utrecht belooft Stekker haar fans deze zomer opnieuw te belonen, en hoopt ze veel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen.

https://www.facebook.com/pages/Kytopia/

https://kyteman.com/