Kytopia @ Tivoli: Een kijkje in het circus dat Kytopia heet

13-09-2011 @ 17:35

Zaterdag 1 oktober verhuist Kytopia voor een dag naar Tivoli Oudegracht in Utrecht. La Boutique Fantastique, De Avonduren, Arts the Beatdoctor, Black Sun Empire en heel veel anderen zullen het podium betreden en laten zien wat er allemaal gebeurt in de studio’s van Kytopia.

Het begon allemaal met de release van het album van het toenmalige Kyteman’s Hiphop Orkest in 2009. Daarna ging het in een stroomversnelling, de ene na de andere show van Kyteman - Colin Benders - verkocht in recordtempo uit. Steeds meer artiesten, kunstenaars en andere creatievelingen verzamelden zich rondom Benders en vormden een vrijstaat bij de thuishaven van Kyteman’s Orkest: Kytopia. Bij Kytopia worden alle krachten gebundeld, komen nieuwe samenwerkingen tot stand en steunen de artiesten elkaar onderling als een echte familie. Op muzikaal gebied kun je er alles vinden, van producers tot beatmakers, van violisten tot rappers. De bewoners kunnen op alle vlakken bij elkaar terecht. Er is geen concurrentie, er zijn alleen maar kruisbestuivingen.

Terwijl Benders op dit moment zelf druk aan het repeteren is met zijn orkest voor het nieuwe album van Kyteman’s Orkest aan de release van dat album wordt volgend jaar uitgebreid aandacht besteed, daarvoor is het nu nog te vroeg zijn er heel veel andere creatieve projecten uit de samenwerkingen voortgekomen. En de uitkomsten daarvan zijn veel te mooi om binnen de muren van Kytopia te houden. Zo’n open huis vond deze zomer ook al plaats op Oerol. Op het bomvolle terrein van de Westerkeijn lieten alle Kytopianen zien waar ze goed in zijn. Het succes was zo groot dat het bijna ondenkbaar was om er geen vervolg aan te geven.

In oktober 2007 werd in deze concertzaal de basis gelegd werd voor Kyteman’s Hiphop Orkest tijdens Utreg Centraal. Iedereen die betrokken is bij Kytopia komt op 1 oktober aan het woord. Ook is er een foto expositie waarin de dagelijkse wereld van Kytopia gevisualiseerd wordt, is er kunst te zien en verzorgen de Kijkbuiskinderen de hele avond de visuals. Het belooft een legendarische avond te worden.

Kytopia @ Tivoli
Datum: 1 oktober 2011
Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:00
Entree: €17,50 excusief servicekosten
Locatie: Tivoli Oudegracht (Oudegracht 245, 3511 NL Utrecht)
VVK: Tivoli & Plato Utrecht

Volledige line up
Muziek: De Avonduren, La Boutique Fantastique, Het Morris Kliphuis Trio, Arts the Beatdoctor, Mike Mago, Pitto, Astroposer, Black Sun Empire, Prace, Reazun & Bless, Boom Boom du Terre, Harold K
Kunst: Teo Skaffa, Gabriel Eisenmeier, I AM KAT., Roel D, Poernaka, Kijkbuiskinderen
En tussendoor: Falus, DJ DNA,
Hosts: De Burgemeester (Teo Skaffa), Daniel Rose, Gino Bombrini