KYTEMAN OP SYMPHONICA IN ROSSO MET STING

20-09-2010 @ 14:18

Trompettist Colin Benders verzorgt gastoptreden op 15 & 16 oktober in het Gelredome

Kyteman
verzorgt een gastoptreden tijdens Symphonica in Rosso. De Nederlandse artiest had de afgelopen twee jaar enorm veel succes met Kyteman’s Hiphop Orkest waarmee hij ondermeer de Popprijs en de Zilveren Harp won. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook bandoneonspeler Carel Kraayenhof een gastoptreden zal verzorgen. Tevens zal niemand minder dan Joe Sumner (Fiction Plane), de zoon van Sting, een duet verzorgen tijdens de jubileumeditie van Symphonica in Rosso op 15 & 16 oktober 2010.

Colin Benders alias Kyteman heeft een onuitwisbare indruk gemaakt met zijn hiphoporkest. De optredens van de veelkoppige formatie op ondermeer Pinkpop, Lowlands en Rock Werchter waren voor pers en publiek een absolute sensatie. Niet voor niets werd zijn album ‘The Hermit Sessions’ afgelopen zomer bekroond met een platina award voor de verkoop van meer dan 50.000 albums. Het hoofdstuk met het hiphoporkest werd vorig jaar afgesloten met een uitverkochte show in de Heineken Music Hall. Daarna wilde Kyteman het project alleen nog maar in het buitenland op de planken brengen. Toen hij werd benaderd om samen met wereldartiest Sting op het podium te staan hoefde hij niet lang te twijfelen. Ook als solo instrumentalist weet Kyteman een diepe indruk achter te laten. Zijn soulvolle mix van jazz en hiphop was eerder te horen bij bands als Krezip, Voicst, Relax en C-Mon & Kypski.

SYMPHONICA IN ROSSO
Symphonica in Rosso staat bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekevenement van Nederland. De eerste vier edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal ruim 675.000 bezoekers verdeeld over 21 uitverkochte GelreDome concerten. De jubileumeditie met Sting & The Royal Philharmonic Concert Orchestra belooft een kwalitatief zeer hoogstaand concert te worden in het grootste theater van Nederland. In de warme entourage van Symphonica in Rosso zal men getuige zijn van de grootste hits van Sting en The Police in een symfonische uitvoering.

Symphonica in Rosso featuring Sting
met o.a. Kytemann, Carel Kraayenhof en Joe Sumner

15 & 16 oktober
Gelredome - Arnhem
Entree: € € 79, € 69, € 59, € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.30 uur

WWW.SYMPHONICAINROSSO.NL