Alternatief Kerstlied van Stephen Emmer & Julian Lennon

29-11-2014 @ 12:40

Op 15 december aanstaande verschijnt internationaal de kerstsingle ’Sleep for England’. Het nummer is een unieke samenwerking tussen de Nederlandse componist Stephen Emmer en de Britse zanger Julian Lennon. De productie was in de bekwame handen van niemand minder dan Tony Visconti, David Bowie’s vaste producer.

Sleep for England’ valt binnen de traditie van alternatieve kerstliedjes, want het is een sociaal commentaar op de situatie in Engeland en raakt daarmee aan de sociale onrust met betrekking tot de Tory regering en het recente Schotland referendum. Klassiekers als ’Happy Xmas (War is Over)’ van John & Yoko, ’Stop the Cavalry’ van Jona Lewie en ’2000 Miles’ van The Pretenders gaven eerder al een moment van bezinning in de feestperiode.

De opbrengst van de single worden in zijn geheel gedoneerd aan de door Julian Lennon opgerichte internationale liefdadigheidsorganisatie The White Feather Foundation. Deze erkende organisatie draagt bij aan het oplossen van met name humanitaire en ecologische problemen. Julian Lennon: „Mijn vader vertelde me dat wanneer hij er niet meer zou zijn, hij mij een teken zou geven dat alles goed met hem ging. Hij zou mij een wit veertje toezenden. Op een dag dwarrelde er een witte veer neer, bijna op mijn neus. Ik heb dat opgevat als een teken van mijn vader en daarna besloten om een goed doel op te richten met de toepasselijke naam ’The White Feather Foundation.

De single ’Sleep for England’ is afkomstig van het internationaal goed ontvangen en zeer positief gerecenseerde album ‘International Blue’, maar is speciaal voor de Kerstperiode in een feestelijk jasje gestoken. Julian Lennon heeft op ‘Sleep for England’ de geest weten te vangen die het legendarische nummer ’Happy Xmas (War is Over)' van John & Yoko ook zo speciaal maakte en is daarmee in de voetsporen van zijn vader getreden.

Single: Sleep for Engeland

artists: Stephen Emmer & Julian Lennon

release: 15-12-2014

http://whitefeatherfoundation.com/

http://www.stephenemmer.com/

http://www.julianlennon.com/