Legende Boudewijn de Groot keert groots terug met single en album

28-03-2015 @ 18:34

De eerste single van Achter Glas, het nieuwe album van Boudewijn de Groot dat op 17 april verschijnt, is 27 maart uitgebracht. De single 'Witte Muur' laat een vertrouwde Boudewijn De Groot in optima forma horen.

Witte Muur is het eerste nummer afkomstig van het 15 tracks tellende album Achter Glas, waaraan Boudewijn De Groot de afgelopen maanden in de ICP Studio’s te Brussel heeft gewerkt. Het album is geproduceerd door de Vlaamse topproducer Jean Blaute (o.a. K’s Choice, Clouseau en Henny Vrienten).

Zelden heb ik met zoveel plezier aan een album gewerkt. Het voelde alsof ik weer terugging naar de beginperiode, toen alles nieuw was en de hele rit nog moest beginnen”, aldus Boudewijn De Groot.

De lyric video van Witte Muur is 27 maart door Boudewijn De Groot gedeeld op zijn officiële Facebookpagina en is via deze link op YouTube te bekijken.

Het album Achter Glas wordt op 17 april uitgebracht op cd, vinyl en als digitale release.

Het eerste en gelijknamige album van Boudewijn de Groot verscheen in 1966. Gevolgd door het album 'Voor de overlevenden' ook in 1966 met oa. de hits 'Land van Maas en Waal', 'Testament' en werd platina. Zijn album 'Hoe sterk is de eenzame fietser' uit 1973 werd zijn 1e #1 album. 'Achter glas' is het 12e studio album van Boudewijn en de opvolger van 'Lage landen' uit 2007 dat ook #1 werd.

https://www.facebook.com/boudewijndegrootofficial