Nieuw album Bökkers heet Blixer elixer

11-04-2015 @ 14:27

Na nog geen jaar komt Bökkers met de opvolger van het zeer succesvolle album “Humme”. De opvolger is getiteld “Blixer Elixer”. Het album wordt op 14 mei uitgebracht.

Voor Bökkers moet het leven een feestje zijn. Maar dat constante gefeest lijkt op Blixer Elixer, het vierde album van de band, ook wat randjes te kennen. ‘Blixer Elixer’ is niet voor niets een drankje met pittige afdronk (70% alc.).

Muzikaal gezien blijft het grotendeels bij het oude: AC/DC, Chuck Berry, een beetje country en punk en misschien wat powerpop. Maar tegelijkertijd aanstekelijker dan ooit.
De single ‘Het is het mooiste als ze jong bint’ krijg je niet uit je hoofd, Bökkers laat op het gejaagde ‘Deerns’ horen met een beetje Elvis-swagger te kunnen zingen en op het even fraaie als fatalistische ‘Nog iene da’ krijgt de band versterking van The Broken Brass Ensemble, dat de gitaren voorziet van een even meewarige als enthousiaste blaaspartij.
Met nummers ‘Die andere luu’ en ‘Het blonde gevoar’ laat de band zich muzikaal gezien juist van een meer ingetogen kant zien. Teksten die dieper, persoonlijker en serieuzer lijken dan ooit. Want: het leven is soms een sleur, niemand is altijd gelukkig en vreemdgaan kent soms verliezers.

Vrouwen en het gedoe dat er van kan komen lijken het thema te zijn van dit album. En Bökkers kan niet kiezen: zijn vrouwen nou fantastisch of ronduit vervelend. Als een emotionele achtbaan vliegt de muziek heen en weer. Dan weer zwelgen in de vrouwen, dan weer een lekker potje antifeminisme; dan kan het de heren allemaal weer niks schelen, dan weer afgeven op de huiselijke sleur; dan weer pochen op dat lekkere wijf dat naast je zit op de bank en dan weer een soort sorry voor de pijn die vreemdgaan veroorzaakt.
Gelukkig is Blixer Elixer met haar pittige afdronk een uitstekend medicijn tegen de sleur van alledag.

Het eerste nummer dat naar buiten is gebracht is een ode aan jonge meiden. Want “Het is het mooiste as ze jong bint”.

Bökkers speelde op festivals als de Zwarte Cross, in zalen, in een gevangenis, bij Giel Beelen op 3FM, een uitverkocht Paradiso, zelfs de kelder van Vera is niet veilig. En omdat ze er geen genoeg van krijgen organiseren ze ook nog eens hun eigen jaarlijkse festival: Koele Koele.

De albumpresentatie doet de band op Dauwpop, 14 mei

Bökkers live:

18-aprRuinerwoldDorpshuis
18-aprDoetinchemWim’s Muziekkelder
25-aprBovensmildeOalerwets Feessie
27-aprNieuw-HeetenOrangepop
2-meiHriepsSurrender Hrieps
9-meiDiepenveen/EikelhofOranjefeesten
10-meiSaasveldBruins
14-meiHellendoornDauwpop
16-meiDalfsenDamovo Feest
23-meiMaasbreeMafcentrum
5-junVriezenveenFeesttent
7-junRuurloReurpop
25-julLichtenvoordeZwarte Cross

www.bokkersband.nl