Don McLean komt twee avonden naar Carré Amsterdam

16-04-2015 @ 20:54

Het is alweer drie jaar geleden dat singer-songwriter Don McLean in Nederland optrad. De zanger van het legendarische ‘American Pie’ gaf toen een concert in het Amsterdamse Carré, dat binnen no-time was uitverkocht. Maandag 5 en dinsdag 6 oktober is de 69-jarige zanger terug in onze hoofdstad ten gelegenheid van zijn ‘The American Troubadour’ tour. 

Met American Pie scoorde Don McLean begin jaren '70 een van de grootste hits allertijden. Een nummer dat als een droomvlucht door de internationale geschiedenis van de popmuziek scheert en iedere draaibeurt weer opnieuw fascineert, mede omdat de werkelijke gedachte achter de tekst altijd een mysterie is gebleven. Begin april verkocht de New Yorkse artiest het manuscript van de evergreen voor maar liefst 1,2 miljoen dollar via veilinghuis Christie’s en vond hij het tijd om zijn monsterhit te verklaren.

Eigenlijk komt het hier op neer: in ‘American Pie’ loopt alles fout”. Volgens McLean staat ‘American Pie’ daarmee symbool voor de achteruitgang van de maatschappij. “Ik was er in 1970 en ik ben er nu in 2015. Helaas vind je vandaag de dag nauwelijks nog poëzie en romantiek terug in dingen die gemaakt worden. Dat is eigenlijk zoals het einde van American Pie.” In het nummer beschrijft McLean op het einde een bleek Amerika, waaruit de muziek is verdwenen en waarin zelfs de Vader, de Zoon en de Heilige Geest vertrokken zijn.

Songwriters Hall of Fame
Door de jaren heen is McLean altijd muziek blijven maken en haalde hij de hitlijsten met ‘Vincent’, een eerbetoon aan Vincent van Gogh, en de singles ‘Crying’, ‘Castles In The Air’ en ‘Since I Don’t Have You’. Grote sterren als Madonna, Fred Astaire, Elvis Presley, Coolio en zelfs Bart Simpson coverden een van zijn intense en altijd oprechte nummers. McLean is opgenomen in de Song Writers Hall of Fame in New York en de BBC beloonde hem met een Lifetime Achievement Award. In 2011 speelde hij nog als een van de hoofdacts op de Pyramid Stage tijdens het prestigieuze Glastonbury festival.

Op maandag 5 en dinsdag 6 oktober zal McLean zijn Nederlandse fans weer betoveren in het Koninklijk Theater Carré, waar ongetwijfeld al zijn hits weer klinken. Een indrukwekkend repertoire dat recht uit het hart komt en de tand des tijds makkelijk heeft doorstaan.

05.10.2015 Carré, Amsterdam
De kaartverkoop start zaterdag 18/4 om 10.00u
via Ticketmaster Nederland

06.10.2015 Carré, Amsterdam
De kaartverkoop start zaterdag 18/4 om 10.00u
via Ticketmaster Nederland

www.carre.nl.