Nieuw album van Coldplay op 4 december

09-11-2015 @ 21:52

De Engelse rockband Coldplay brengt op 4 december hun zevende album getiteld A Head Full Of Dreams uit. De eerste single van het album heet Adventure Of A Lifetime

Het album is opgenomen in Malibu, Los Angeles en Londen en is geproduceerd door het Noorse duo Stargate en door Rik Simpson. Deze laatste werkte ook al met de band op de albums Viva la Vida or Death and All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011) en Ghost Stories (2014). Op het nieuwe album staan elf tracks (twaalf als je de hidden track X Marks The Spot meetelt). Op dit album werkt de band samen met meer artiesten dan ooit w.o.: Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo en Merry Clayton.

A Head Full Of Dreams is de opvolger van Ghost Stories uit 2014. De band koos er destijds voor om niet te toeren maar om meteen weer de studio in te duiken. Het resultaat daarvan is dit 7e album.

De band barst van de energie en kleur, met als uitspringers de uitbundige eerste single Adventure Of A Lifetime en het krachtige Hymn For The Weekend.

Coldplay heeft als nooit tevoren genoten tijdens de opnames van dit album en zijn nog nooit zo gelukkig geweest met het eindresultaat. Ook niet geheel onbelangrijk; nu zijn er wel plannen om te gaan touren.

Tracklist:
01. A Head Full Of Dreams
02. Birds
03. Hymn For The Weekend
04. Everglow
05. Adventure Of A Lifetime
06. Fun
07. Kaleidoscope
08. Army Of One
09. Amazing Day
10. Colour Spectrum
11. Up&Up

Coldplay brak door met de single Yellow van hun debuutalbum Parachutes (2000). In 2002 volgde hun tweede album A Rush Of Blood To The Head, waarmee de band zich definitief op de kaart zette. In 2005 bracht Coldplay hun derde album X&Y uit, dat in maar liefst zestien landen #1 positie bereikte. Het Britse viertal won meerdere Grammy awards met hun vierde album Viva La Vida Or Death And All His Friends. Daarna volgde in 2011 het album Mylo Xyloto en in 2014 Ghost Stories. In Nederland heeft Coldplay met drie albums en twee singles op #1 in de charts gestaan.

Coldplay bestaat uit zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman.

Coldplay
album: A Head Full Of Dreams
Release: 4 december 2015

https://www.facebook.com/coldplay/