Coldplay kondigt eerste deel van stadiontour 2016 aan

22-11-2015 @ 11:19

Coldplay heeft hun Europese en Latijns Amerikaanse deel van de A Head Full OF Dreams Tour aangekondigd. Deze tour gaat in 2016 van start met 20 stadionshows in 14 verschillende landen in Europa en Latijns Amerika. 

Het is de eerste wereldtour van de band sinds de Mylo Xyloto tour uit 2011/ 2012 waar meer dan 3 miljoen fans verdeeld over 5 verschillende continenten op afkwamen. En het is hun eerste show in Latijns Amerika sinds 2010 met deze keer voor het eerst een optreden in Peru.

Het nieuwe album A Head Full Of Dreams, dat 4 december uitkomt, is de energieke opvolger van het breekbare Ghost Stories uit 2014. De band koos er destijds voor om niet te toeren maar om meteen weer de studio in te duiken.

Chris Martin zegt hierover: “I think that not going on tour with Ghost Stories was one of the best decisions we ever made, because it gave us such pent-up energy in the studio and completely reignited everyone’s desire to go around the world and play music. A Head Full Of Dreams was written as a record to be performed live. We can’t wait to do that.

A Head Full Of Dreams is het 7e album van Coldplay, waarvan de single Adventures Of A Lifetime, het eerste visitekaartje is

Er worden binnenkort meer tourdata bekendgemaakt waaronder het Noord Amerikaanse gedeelte van de tour.

Coldplay - A Head Full Of Dreams Tour
Donderdag 23 juni | Amsterdam ArenA |

Aanvang: 19.00 uur | Entree: € 55, € 65, € 75 en € 79 (excl. servicekosten)

https://www.facebook.com/coldplay/

coldplay.com