Nederlandstalig streaming platform HitsNL van start

19-11-2015 @ 17:13

19 November is in Hilversum het Nederlandstalige streaming platform HitsNL gelanceerd.

Het initiatief komt vanuit de Nederlandse muziekindustrie o.l.v. Tom Peters van NRGY music. De muzieklabels die veel Nederlandstalige/Hollandstalige muziek uitbrengen ondervinden in toenemende mate dat hun aanbod niet voldoende zichtbaar is op de markt van streaming diensten. Het aanbod van de muziek op streaming platforms zoals Spotify, Deezer en Apple Music is heel groot, en natuurlijk is de Nederlandstalige muziek erg klein op zo'n groot internationaal platform. Met HitsNL is die muziek van eigen bodem daardoor beter zichtbaar. HitsNL biedt alle Nederlandstalige muziek aan; van hip hop, kleinkunst tot Hollandstalig en Nederlandstalig pop, de nostalische muziek van Johnny Jordaan, Tante Leen, Wim Sonneveld, Willy Alberti etc. dus ook de muziek uit jaren '50, '60, '70, '80, '90 en '00. In totaal bevat de database meer dan 250.000 tracks.

Nu een abonnement nemen is 30 dagen gratis en je hebt onbeperkte toegang, daarna kost een abonnement slechts € 3,99 per maand en is altijd direct opzegbaar. De prijs zo werd gezegd zal na verloop van tijd ook niet stijgen. Dit is wat je betaald. Betalen van een abonnement via de website met iDeal is het beste advies bij een abonnement, sluit je het abonnement via de app af dan betaal je in veel gevallen vijf euro per maand, omdat je provider er tussen zit.

De liefhebber van Nederlandstalige en Hollandstalige muziek kan zijn/haar hart op HitsNL helemaal ophalen en ook nog eens veel nieuwe muziek ontdekken. Of zoals Frans Bauer treffend wist te zeggen, "Hier kan ik ook mijn nieuwe talentvolle collega's ontdekken".

https://twitter.com/HitsNL

https://www.hitsnl.nl/

https://www.facebook.com/HitsNL/