Nogmaals waardering voor Vader Abraham, ook 'Carnavalskneiter 2016'

05-02-2016 @ 20:19

Aan de vooravond van carnaval hebben muziekzenders TV Oranje en RADIONL bekendgemaakt dat hun kijkers en luisteraars de single ‘Wittewattetis Gewittetnie’ van Vader Abraham hebben uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2016. De trofee werd door presentator Taeke Wouda aan Vader Abraham uitgereikt tijdens een live uitzending van RADIONL vanaf het grote muziekfeest '3 Uurkes Vurraf' in Eindhoven.

Massaal gestemd voor ’11 van Oranje

De afgelopen elf dagen kon via internet gestemd worden op een lijst met 120 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. Er zijn in die periode maar liefst 140.443 stemmen uitgebracht. De elf nummers die de meeste stemmen kregen, vormen samen de ‘11 van Oranje’. Vader Abraham bleek de grote favoriet bij de stemmers en is uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2016. Hoge noteringen zijn er verder voor Snollebollekes, de winnaar van vorig jaar, Lamme Frans, de Lawineboys en de Alpenzusjes. De volledige ‘11 van Oranje’ van 2016 is na te lezen op de websites www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.

Vader Abraham

Pierre Kartner, die onder zijn alter ego Vader Abraham de Carnavalskneiter 2016 heeft gewonnen, is natuurlijk een absolute veteraan in het genre. Nog vrijwel elk jaar schrijft hij een nieuwe carnavalskraker en met ‘Wittewattetis Gewittetnie’ heeft hij opnieuw een hit in handen. De provincie Brabant staat centraal in dit vrolijke liedje. De tekst betekent vrij vertaald: 'weet je wat het is, je weet het niet'.

Volop carnaval bij TV Oranje

De complete ’11 van Oranje’ is bij TV Oranje te zien op vrijdag 5 februari vanaf 23.11 uur en zaterdag 6 februari vanaf 11.11 uur. Deze uitzending is daarna ook te bekijken via ‘Programma Gemist’ op www.tvoranje.nl. Tijdens carnaval is TV Oranje verder weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Op zaterdag 6 en zondag 7 februari zijn om 17.30 uur feestelijke carnavalsafleveringen te zien van het muziekprogramma Toppers van Oranje, met recente carnavalshits van artiesten als De Alpenzusjes, Wesly Bronkhorst, De Deurzakkers, Ria Valk, De Dikdakkers, De Zware Jongens, Johnny Gold en Gebroeders Ko.

Over TV Oranje

TV Oranje vertoont 24 uur per dag videoclips en programma’s met Nederlandse en Vlaamse artiesten. Iedere artiest kan zijn of haar clip insturen. Verder biedt de zender onder meer een dagelijkse Verzoekparade, shownieuws en een muziekagenda. Meer informatie is te vinden op www.tvoranje.nl

Over RADIONL

RADIONL is een commerciële regionale radiozender die werd opgericht in maart 2005 door Nico Silvius. Het muziekaanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige muziek uit de regio met een volks karakter. RADIONL is via de ether te ontvangen in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland. Daarnaast is de zender te ontvangen via DAB+ (Digitale Radio), een livestream en een Android/iPhone app. Meer informatie is te vinden op www.radionl.fm.