Vangrail presenteert nieuwe album 'Laat de muziek aan'

18-04-2016 @ 21:52

Jaren werkte Vangrail er aan en op vrijdag 22 april gaat het gebeuren. In poppodium Neushoorn te Leeuwarden presenteert Vangrail hun nieuwe album ‘Laat de muziek aan’. Met het album laat de vijfkoppige formatie zien dat hun muziek volwassener is geworden. De muziek gaat diep en is luchtig tegelijk, maar kan ook hard en opzwepend zijn. De entree is vrij, omdat Vangrail dit feestje met iedereen wil delen.

De realisatie van ‘Laat de muziek aan’ was een muzikaal avontuur. “Het schrijven was behoorlijk intensief en ging niet zonder slag of stoot. Muzikaal op één lijn komen is niet altijd vanzelfsprekend. Je moet geven, nemen, investeren en elkaar de creatieve ruimte geven,” aldus Raynaud Ritsma, zanger van Vangrail.

Het nieuwe album bevat 18 tracks. De muziek van de meeste songs is geschreven door Raynaud Ritsma in samenwerking met producer Edwin de Groot. Teksten kwamen onder andere van Raynaud in samenwerking met Han Kooreneef, bekend van zijn werk met bijvoorbeeld Di-Rect, Paul de Leeuw en Guus Meeuwis. Drummer en schrijver Ton Dijkman bekend van onder andere Marco Borsato, Steve Lukather (Toto) en Thé Lau schreef een aantal songs samen met Raynaud. Ook Jan Tekstra die al werkte met Herman Brood en Marco Borsato schreef een aantal nummers voor ‘Laat de muziek aan’. Eén van de door hem geschreven songs, ‘Naar de zee’, is op 21 maart als single uitgebracht.

Doordat Jan Tekstra nauw samenwerkt met Vangrail ziet hij dat ze gegroeid zijn de afgelopen jaren: “Ze zijn veel meer vanuit het cover circuit naar het eigen materiaal gegaan, daar zie je een enorme groei. En natuurlijk de bredere samenwerking met een heleboel verschillende mensen. Dat heeft wel geresulteerd in kwalitatief hoogstaander werk.

In 2015 won Vangrail de award Populairste Band van Nederland. In hetzelfde jaar werden ze onderscheiden voor de single ‘Ik mis je’, die ook op het nieuwe album staat. Sinds 2007 speelt de band tussen de 100 en 150 shows per jaar door heel Nederland, en soms daarbuiten. Als verlengstuk van het eigen werk speelt de band covers op een eigenzinnige en aanstekelijke wijze. De band weet wat zijn publiek wil horen. Vangrail straalt. Vangrail zindert. Vangrail vliegt.

Adres:
Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden

http://www.vangrailmusic.nl/