Met “Lied van hoop” brengen Han en Brechtje Kooreneef een muzikaal lichtpunt

30-03-2020 @ 19:41

Vanaf de eerste noten wordt je meegevoerd, in stilte luisterend naar de virtuoze vertolking van de door Han Kooreneef gezongen woorden, met de prachtige stem van dochter Brechtje en de harmonieuze klanken waarmee zij samen liefdevol, een hoopvolle boodschap delen met heel Nederland.

Han Kooreneef heeft het prachtige “Lied van hoop” geschreven. De tekst is gebaseerd op de huidige situatie, ontstaan door het Coronavirus, waaronder heel Nederland en de rest van de wereld gebukt gaat. De impact die het op ons allen heeft: verdriet, eenzaamheid en angst, worden door het tweetal muzikaal omgezet in een boodschap over Geloof, Hoop en vooral Liefde voor en naar elkaar. Componist/tekstdichter Han Kooreneef is een meester in het verwoorden van emoties, die gedragen op zijn gecomponeerde stukken nog meer betekenis krijgen. Volgens Han is muziek - op de stilte na - de meest universele taal ter wereld. Vanaf 1991 voorziet hij bekende Nederlandse artiesten van prachtige songteksten en melodieën. Hij is winnaar van de Gouden Harp (2000), één van de bedenkers van het succesvolle tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ en in 2014 ontvangt hij uit de handen van Liesbeth List als allereerste in Nederland de Lennaert Nijgh Prijs.

Brechtje is singer/songwriter en zingt gewoonlijk onder de naam BÉE in het Engels. Zij heeft een contract in Engeland bij het label Goldun Egg van niemand minder dan producer Jake Gosling (Ed Sheeran, Shawn Mendez, Shania Twain, One Direction). Voor deze speciale gelegenheid zingt zij in het Nederlands.

Vanaf vandaag wordt heel Nederland verwarmd door de muzieknoten en hoopvolle tekst van Han en Brechtje Kooreneef. Het leidje is geproduceerd door John Dirne van de White Villa Studio’s en wordt uitgebracht via het label Toekomst Music. De gitaren zijn ingespeeld door Bert Meulendijk en de strijkers door Frank van Essen.Lied van hoop” werd afgelopen zaterdag in het radioprogramma ‘De Taalstaat’ van Frits Spits gelanceerd. Vanaf 2 april a.s. is het prachtige lied te downloaden en te beluisteren via Spotify of op andere digitale streaming kanalen. Open je ramen en laat de klanken van een nieuwe, hoopvolle tijd horen.