SoundCloud en Buma/Stemra sluiten Europese deal

20-10-2016 @ 20:26

SoundCloud en Buma/Stemra hebben 20 oktober bekendgemaakt dat ze met ingang van 1 oktober 2016 een tweejarige Europese deal hebben gesloten, die de vergoeding voor het gebruik van muziek van de bij Buma/Stemra aangesloten leden regelt.

De overeenkomst heeft betrekking op SoundClouds abonneeservice SoundCloud Go, die momenteel beschikbaar is in de VS, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland, en het door advertenties ondersteunde aanbod op het platform. Deze overeenkomst houdt in dat componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers die bij Buma/Stemra zijn aangesloten en door Buma/Stemra voor de online exploitatie worden vertegenwoordigd, een vergoeding ontvangen voor het gebruik van hun werk op SoundCloud. De overeenkomst is ook van toepassing op de toekomstige uitrol van SoundClouds door advertenties ondersteunde service en SoundCloud Go in Europa.

Buma/Stemra is verheugd om als één van de eerste landen in Europa een overeenkomst met SoundCloud te sluiten. CEO Wim van Limpt: “Ik ben erg trots te kunnen aankondigen dat we samen met SoundCloud een multi-territoriale overeenkomst hebben gerealiseerd, die zowel onze leden als ook muziekfans die van het platform gebruik maken, ten goede komt. De muziekindustrie verandert snel en als auteursrechtenorganisatie moeten wij daarin meebewegen. Door met muziekaanbieders deals voor heel Europa te sluiten, ontvangen onze leden sneller en tegen minder kosten geld voor het gebruik van hun werk. Zo zijn wij samen met SoundCloud klaar voor de toekomst.”

Donagh O’Malley, Vice President, Content Acquisition, SoundCloud, zegt: “We zijn verheugd met een overeenkomst die ons in staat stelt om onze missie verder te versterken en onze unieke community van meer dan 12 miljoen makers die elke maand op onze platformen worden beluisterd, verder te laten groeien en te versterken. Door de overeenkomst met Buma/Stemra hebben we een partnerschap gerealiseerd met een toonaangevende collectieve beheersorganisatie, die veel getalenteerde en succesvolle componisten en schrijvers in heel Europa vertegenwoordigt. Deze multi-territoriale partnerships stellen SoundCloud in staat om de uitrol van betaalde diensten te realiseren, die luisteraars toegang biedt tot de grootste collectie van muziek van zowel grote, bekende namen als nieuwe en opkomende artiesten die je nergens anders kunt vinden, en tevens waarborgen dat de rechten van de rechthebbenden worden beloond en gerespecteerd.

bron: buma/stemra